На опублікованих кадрах видно, що порушник був у формі ЗСУ / Скріншот

В Одесі стався черговий скандал нібито з військкомами. На вулиці Грушевській чоловік за кермом під час жвавого автомобільного руху погрожував іншим водіям повістками.

Свідки стверджують, що конфлікт спалахнув, коли чоловікові зробили зауваження через небезпечний маневр на дорозі.

"Та мені по*ую, завтра будеш у військкоматі", - прокричав водій у бік попутного авто. Після чого він дістав з кишені смартфон й істерив, щоб транспорт негайно зупинили. 

На опублікованих кадрах видно, що порушник був у формі ЗСУ, але достеменно невідомо, чи справді він є працівником військкомату. 

Як передає кореспондент УНІАН, наразі в Одесі набирає обертів скандал  через подію, яка сталася у районі Слобідки, на вулиці Михайла Грушевського. Ймовірно, сварка сталася через те, що невідомий порушив правила дорожнього руху ("підрізав" опонента). 

Як стало відомо УНІАН, наразі співробітники різних відомств намагаються встановити, хто цей не зовсім адекватний водій. Зокрема, у Спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сферах сказали, що вже в курсі події. 

"На, жаль на відео ми не бачимо номер авто, тому швидко встановити особу  неможливо", - повідомили у прокуратурі. Також у відомстві додали: якщо має місце порушення правил дорожнього руху, пов’язане з аварійною ситуацією, то це – адміністративна справа, але такі події – компетенція інших органів. 

У прес-службі Управління патрульної поліції в Одеській області УНІАН повідомили, що наразі встановлюють учасників конфлікту. Правоохоронці запевняють, що роблять все можливе, але уточнюють - із відповідною заявою до них ніхто з водіїв поки ще не звертався. 

Також УНІАН стало відомо, що у відповідних військових підрозділах Одещини теж намагаються встановити, хто ця "загадкова особа у камуфляжі". За даними деяких джерел, це навряд чи співробітник військкомату. Крім того, поки не зрозуміло, чи він місцевий "військовий" та, зокрема, чи є він військовослужбовцем взагалі. 

Скандали з врученнями повісток - останні новини

Президент України Володимир Зеленський порекомендував Головнокомандувачу ЗСУ відправляти військкомів з центрів комплектування на лінію фронту. Це сталось на тлі скандалу - нещодавно в мережі з'явилося відео, на якому чоловіка жорстоко побили військкоми. Спочатку постраждалого вдарили по обличчю, а потім ногами в живіт.

А 12 квітня українців обурив ролик, де жінка "відбила" чоловіка від місцевих військкомів. Інцидент трапився на одній з вулиць Івано-Франківська. 

Повістки отримали й герої "львівського скандалу", які слухали путініста Лепса у середмісті й погрожували перехожому, який зробив їм зауваження. Рішення правоохоронних органів розкритикував адвокат.

Під час мобілізації в Україні трапляються випадки, коли чоловіків при спробі вручити повістку "скручують" й силоміць везуть до військкомату. Однак, зазначив юрист Антон Маринич, затримувати й примусово везти до ТЦК військовозобов'язаного при першому врученні повістки не можна.

Водночас в українському законодавстві немає переліку місць, де можуть вручати повістки, тому це може проводитися представниками військкомату де завгодно - від робочого місця до метро.

Вас також можуть зацікавити новини: