У Києві загинув лікар-велосипедист / Facebook Віктора Заболотного

Київські слідчі повідомили підозру п'яному пішоходу, який штовхнув велосипедиста під вантажівку у Святошинському районі столиці. Йому загрожує до п'яти років в'язниці.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

Правоохоронці вже подали клопотання до суду про обрання затриманому запобіжного заходу. Чоловіка звинувачують за статтею 291 "Порушення чинних на транспорті правил" Кримінального кодексу України.

Відео дня

Сторона звинувачення вважає, що за такий вчинок чоловікові достатньо цілодобового домашнього арешту. Якщо ж суд при розгляді справи по суті визнає підозрюваного винним, то йому загрожує до п'яти років ув'язнення.

Читайте також"Укрзалізниця" запускає ще один поїзд для велосипедистів: маршрут

На момент інциденту у затриманого 1973 року народження в крові було 1.44 проміле алкоголю.

Що відомо про загиблого

У Києві в районі Окружної дороги 15 червня загинув 27-річний лікар-травматолог Віктор Заболотний. Воно під вантажівку штовхнув п'яний пішохід, який навіть не спробував надати допомогу, і хотів втекти з місця події.

Знайома загиблого лікаря в коментарі Обозревателю повідомила, що Віктор близько року пропрацював у Київській міській лікарні № 7, куди пішов після ординатури. У червні 2020 року він склав іспит в ординатурі на кафедрі ортопедії та травматології Київського медичного університету ім. Богомольця, а під час навчання працював на "швидкій".

Два роки тому Віктор одружився. Його дружина Ірина також медик. Вона працює сімейним лікарем в одній з поліклінік Святошинського району.

Друзі загиблого розповіли, що загиблий з самого дитинства їздив на велосипеді, а також він водив авто, тому відмінно знав правила дорожнього руху.