Крабовий салат - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Салат з крабовими паличками - легка і перевірена закуска. Крабові палички прекрасно поєднуються з м'ясом, овочами, рибою і навіть фруктами, тому такий салат ніколи вас не підведе. До того ж готується він дуже просто.

Крабовий салат з апельсинами

  • Крабові палички – 300 г
  • Кукурудза консервована – 300 г
  • Курячі яйця – 4 шт.
  • Апельсини – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком

Крабові палички нарізати кільцями, товщиною 5-7 мм.

Читайте такожСмачно по-домашньому: рецепт яєчної локшини

Відео дня

Апельсин очистити від шкірки та плівок і нарізати шматочками, товщиною приблизно 1 см. Яйця відварити, нарізати кубиками або соломкою.

Викласти всі підготовлені інгредієнти в салатник, додати кукурудзу, видавити зубчик часнику.

Якщо салат не планується залишати надовго, то заправити його майонезом й акуратно перемішати. Якщо ж салат готується про запас, то краще заправляти прямо в тарілках. За бажанням також можна додати рубану зелень.

Вітамінний салат з крабовими паличками

  • Крабові палички – 200 г
  • Капуста білокачанна (краще молода) – 1 шт.
  • Огірки свіжі – 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • або цибуля зелена – 1 пучок
  • Кукурудза консервована – 1 банка (340 г)
  • Зелень (кріп) – на смак
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком

Капусту помити й нарізати тонко соломкою. Зелень помити та дрібно нарізати. Огірки помити та нарізати півкільцями.

Як приготувати салат із крабових паличок / фото ua.depositphotos.com

Відкрити баночку консервованої кукурудзи. Нарізати крабові палички. Цибулю ріпчасту очистити, помити й нарізати тонко півкільцями.

Всі інгредієнти скласти в миску. Салат з крабовими паличками та капустою посолити, заправити майонезом і добре перемішати.

Салат з руколою та моцарелою

  • Крабові палички – 1 упаковка
  • Рукола – 200 г
  • Моцарелла – 1 упаковка
  • Помідори черрі – 100 г
  • Бальзамічний оцет – для заправки

Крабові палички необхідно нарізати кружечками, а моцарелу та помідори черрі – на дві частини. На тарілці розкласти руколу, а зверху на неї вже необхідно викласти інші інгредієнти. Все заправити бальзамічним соусом, поперчити та посолити за смаком.

Салат з креветками, крабовими паличками і сиром

  • Креветки – 200 г
  • Крабові палички – 7 шт.
  • Сир – 50 г
  • Помідори черрі – 15-20 шт.
  • Зелена цибуля – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1/2 шт.
  • Салат – 150 г
  • Сіль, перець чорний молотий – за смаком
  • Олія оливкова
  • Соєвий соус – за бажанням

Порізати помідори, болгарський перець та крабові палички. Цибулину подрібнити разом із  зеленим пір’ям.

Креветки відварити в солоній воді й перекинути в друшляк.

Салат із крабових паличок рецепт / фото ua.depositphotos.com

Сир порізати тонкими пластинками. Салат сполоснути, обсушити й довільно подрібнити.

Все змішати. Посолити та поперчити. Заправити оливковою олією. За бажанням можна додати до салату трохи соєвого соусу.

Салат з горбушею і крабовими паличками

  • Крабові палички – 5 шт.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Консерви рибні (горбуша) – 1 банка
  • Морква – 1 шт.
  • Маслини – 10 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Кріп, петрушка – за смаком

Крабові палички порізати дрібними кубиками. Моркву відварити до стану Al dente, потім натерти на дрібній корейській тертці. Маслини порізати дрібними шматочками. Консервовану горбушу порізати або розчавити вилочкою на дрібні шматочки.

Читайте такожАпетитний та соковитий торт із кабачків: рецепт оригінальної закуски

Яйця відварити. Відокремити білки від жовтків. Білки натерти на тертці соломкою

Аби було зручно виймати салат, дно і краї миски можна покрити харчовою плівкою. На дно миски викласти білкову соломку, на поверхні зробити майонезну сіточку.

Додати натерту на тертці корейську морквяну соломку. Зробити майонезну сіточку. Додати подрібнену горбушу та знову зробити майонезну сіточку.

Далі шар порізаних маслин. Зробити майонезну сіточку. Після цього викласти шар порізаних крабових паличок і зробити майонезну сіточку.

Миску перевернути на плоске блюдо. Поверхню салату посипати натертим на тертці яєчним жовтком, покрити сіточкою з майонезу, посипати кропом. Можна прикрасити салат відвареними перепелиними яйцями й гілочками петрушки.