Потужний циклон несе в Україну опади / фото Anrita, Pixabay

На цьому тижні доведеться сховати шорти та футболки й дістати парасольки та більш теплий одяг, адже по території України найближчими днями пройдуть короткочасні дощі і окремі грози.

За даними Українського гідрометцентру, по всій країні, крім півдня та сходу, прогнозується відчутне зниження температури. У четвер, 18 квітня, прийде потужний циклон з південного заходу.

У найближчі три доби, за даними синоптиків, в Україні пройдуть короткочасні дощі, подекудиз грозами. Сьогодні в Карпатах та на Прикарпатті місцями пройдуть значні дощі. 16-17 квітня на півдні, а в середу і на сході країни буде переважно без опадів.

Відео дня

Вітер на цьому тижні буде західний та південно-західний, 7-12 м/с. Сьогодні у південно-східній частині місцями пориви сягатимуть 15-20 м/с.

Температура у південній та південно-східній частинах вночі становитиме +9°...+15°, а вдень повітря прогріватиметься до летніх +22°...+29°; 18 квітня стовпчики термометрів вже покажуть +19°...+24°. На решті території вночі буде +4°...+11°, вдень 16 квітня +15°...+22°.  Протягом 17-18 квітня очікується зниження денної температури до +7°...+14°, а на високогір'я Карпат - до 0°.

Негода в Україні - що відомо

Синоптик Наталка Діденко прогнозує мокрий сніг та заморозки в Україні. За її даними, "мінуси" ймовірні у другій половині тижня. Загалом, за її словами, поточний тиждень в Україні буде холодним, мокрим та вітряним.

Вас також можуть зацікавити новини: