Якутський шаман Олександр Габишев збирає загін, щоб продовжити похід на Москву.

Про це шаман розповів у своєму зверненні.

"Перший був наказ - приготуватися. Другий наказ - за обставинами, що склалися, детальніше ви потім дізнаєтесь. Загін, наказую - з'явитися в Якутськ!" - сказав шаман у своєму зверненні.

Відео дня

Він наказав з'явитися всім 24 учасникам пішого походу на Москву. Новий старт намічений на весну, і стартувати загін буде рівно з того місця, де його затримали - поблизу Іркутська.

Читайте такожПутін знищив Сакральний гриб тайги (рос.)

"Ніякі судові розгляди мене не затримають. Якщо він триватиме до літа, ніякі мене перешкоди не затримають. Як заплановано, навесні похід буде продовжений. Ми прорвемося, треба буде - силою", - обіцяє він.

Представники шамана продовжують збирати гроші, але вже не на судові витрати, а на продовження походу.

"Якщо якісь обставини, то ми й серед зими продовжимо, а якщо все нормально, то з весни, з теплом, ми обов'язково вийдемо, і ніякі перепони ані мене, ані мій загін не втримають. Перший член мого загону прилетить в понеділок. Це відомий і всіма шановний Дід Мороз. Він вже купив квиток", - пояснює шаман.

"Я готовий у будь-яку хвилину піти по трасі. Тому що мета - народовладдя, повернення свободи, свободи вираження своєї думки", - підтвердив соратник шамана Віктор Єгоров, більш відомий як Дід Мороз.

У недавньому зверненні до Путіна Габишев заявив, що до 2021 року все одно дістанеться до Москви і пообіцяв забезпечити президентові безпеку, якщо той добровільно піде у відставку.

"Я б, якщо він мирно бажав мене зустріти, сказав йому – йди, будь ласка, демон, я тебе все одно вважаю демоном. Мирно йди у відставку, жодна волосина з тебе не впаде. Жодна крапля крові з тебе не впаде", – говорить Габишев.

Як повідомляв УНІАН, шаман Олександр Габишев пішки вирушив з Якутії до Москви навесні цього року.

«Він (Бог) вказав на шлях. Ось він (Путін) – ворог твій. Вижени його», – говорив про мету походу сам Габишев в одному з інтерв'ю. 18 вересня на кордоні Бурятії і Іркутської області шамана затримали.

Габишева звинуватили в публічних закликах до екстремістської діяльності. Його змусили підписати згоду на обстеження в психдиспансері в обмін на підписку про невиїзд. 22 вересня в Іркутську затримали чотирьох прихильників чоловіка.

3 жовтня російська експертиза визнала якутського шамана неосудним. Однак правозахисники хочуть провести власну експертизу.