Кадиров хоче піти у відставку / фото соцмережі

Одіозного главу Чечні Рамзана Кадирова не можна просто так відправити у відставку - у нього виборна посада, має пройти голосування і спеціальна процедура, за якою законодавчий орган в Чечні повинен зняти з нього повноваження президента суб'єкта федерації. Тому більшою мірою всі його заяви про нібито відставку - це просторікування.

Таку думку озвучив військовий експерт, полковник Збройних Сил України в запасі Олег Жданов в ефірі телемарафону FREEДОМ.

"У кожному жарті є частка жарту. Я так розумію, що Кадиров шукає шляхи відступу: або примкнути ближче до кремлівських стін і знайти там собі захист, або взагалі кудись виїхати за межі РФ, щоб далі, як він каже, провести залишок днів своїх на пенсії", - припустив Жданов.

Експерт упевнений, що заяви Кадирова про можливу відставку прямо пов'язані з провалом "спецоперації" РФ в Україні.

"Кадиров не дурна людина, він же був польовим командиром і воював з російськими військами. Він прекрасно розуміє їх стан і можливості. На сьогодні ті представники Росгвардії, які проходять службу в Чечні і їх чомусь всі вважають "кадирівськими бойовиками" - ні, це солдати Росгвардії. Там вільнонайманого війська поза законом немає, Росія такі речі не допускає. Але ось ці його підлеглі йому доповідають, що реально відбувається на місцевості, вони ж теж це бачать тут. Кадиров прекрасно розуміє ситуацію, в якій опинилися ЗС Росії в Україні на сьогодні", - упевнений Жданов.

Разом з тим, за його словами, чутки про те, що Кадиров може отримати посаду в Росгвардії, гіпотетично можна припустити.

"На мій погляд, це було б вкрай проблематично, тому що я не знаю, на скільки в самій Росії Кадиров користується популярністю. Він у них страшилка! Коли для звичайного росіянина звучить слово "кадиров", у нього тремтіння в колінах починається. Вони зробили з Кадирова такий страшний мем, яким лякають всю РФ. А ось стати заступником Золотова (глави Росгвардії Віктора Золотова - УНІАН), як за деякими чутками говорять, на мій погляд, це взагалі не реальні речі! Тому що у Золотова з Кадировим особистий конфлікт", - зазначив Жданов.

Крім того, за словами експерта, самі "кадирівці" - це бійці Росгвардії, але у них немає завдання воювати "на передку".

"Ось саме вони і мародерили. Регулярні війська РФ йшли вперед і брали участь у бойових діях, а у "кадирівців" за їх спиною було завдання створювати правоохоронну систему, створювати комендантську службу. Фактично вони ті, хто повинен забезпечувати утримання окупованої території. Але вони займалися мародерством, звірствами в силу своєї ментальності. А заодно ще й грабували своїх же, які вивозили награбоване: "грабуй награбоване" - ось за таким принципом діяли "кадирівці" в тилу російських військ. Зараз вони так само і займаються цією роботою. На передовій, на скільки я знаю, представлений тільки спецназ Росгвардії і добровольці, які підписали контракт для участі в бойових діях. А "кадирівці" - чим далі від фронту, тим ближче до кухні: вони зараз "ділять" сфери впливу в Маріуполі, організовую в районі Мелітополя і Бердянська комендатури, і там же вони знімають свої тік-токи - де немає наших військ і немає ніякої небезпеки для них", - зазначив Жданов. 

"Відставка" Кадирова: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 3 вересня глава Чечні Рамзан Кадиров записав відеозвернення, де передавав, що збирається в "безстрокову і довгу відпустку". Він сказав, що його час на посаді глави Чечні "настав".

Пізніше росЗМІ повідомили. що Кадиров може зайняти керівну посаду в Росгвардії.

Як писав УНІАН, за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, жителі Чечні незадоволені тим, що Кадиров посилає мусульман брати участь і гинути на "чужій" війні двох християнських народів. 

Вас також можуть зацікавити новини: