Кадиров закликав владу російських регіонів не говорити про втрати / фото REUTERS

Ватажок Чечні Рамзан Кадиров звернувся до глав російських регіонів РФ, щоб ті не поширювали інформацію про загибель російських окупантів на війні проти України. Він зазначив, що "хлопці самі обирають цей героїчний шлях".

"Під час виконання бойових завдань неминучі втрати. Спецоперація в Україні не виняток. Давлячи сатанинську погань, гинуть наші хлопці. І ми пам'ятатимемо кожного з них. Але я не розумію, коли керівники регіонів сурмлять про кількість загиблих у СВО. У мене питання: навіщо? Пишуть все у найдрібніших подробицях та деталях.", – написав він у Telegram.

Кадиров додав, що російські окупанти "самі обирають цей шлях" і роблять це "усвідомлено". І гинуть вони, нібито "захищаючи свою державу".

Відео дня

"Командування робить все, щоб максимально зберегти життя воїнів. Не треба маніпулювати на темі наших героїв, писати, що в такому регіоні загинуло стільки, а в іншому – стільки. Людина пішла гідно, захищаючи свою державу. Так бережіть про нього чисту пам'ять. Пам'ять про героя!" - зазначив ватажок Чечні. 

Він також закликав владу на місцях "займатися вирішенням питань сімей загиблих та постраждалих бійців та не коментувати втрати".

Війна в Україні: заяви Кадирова

В середині лютого опальний лідер Чечні Рамзан Кадиров вкотре вибухнув погрозами "взяти Київа" та "вбити Зеленського". Але є умова - потрібен наказ президента РФ Путіна.

Раніше Кадиров заявив, що РФ захопить Київ і дійде до кордонів Польщі. А поставки танків західного зразка Україні нібито нічого не значать.

Декількома днями раніше ватакож Чечні спрогнозував завершення війни в Україні. Він вважає, що питання вирішиться вже до кінця поточного року, а "Захід стане на коліна".

Вас також можуть зацікавити новини: