Лавров обговорив з главою МЗС Туреччини повернення "Азовців" в Україну / скріншот

Глава Міністерства закордонних справ Сергій Лавров обговорив з главою МЗС Туреччини Хаканом Фіданом повернення п'ятьох командирів"Азова" на територію України. 

Чиновник пред'явив Анкарі, що вона йде за "деструктивним курсом". Про це Лавров заявив під час телефонних переговорів з Фіданом 9 липня, йдеться на сайті російського дипвідомства. 

"Увага Анкари була звернена на деструктивність курсу на продовження поставок військової техніки Київському режиму. Відповідні кроки, як було підкреслено, можуть привести тільки до негативних наслідків", - вказує МЗС РФ. 

Відео дня

В Україну повернулися командири "Азова" - теорія "помсти" від Арестовича 

Нагадаємо, ввечері 8 липня українці в центрі Львова зустрічали п'ятьох командирів "Азова", які керували обороною "Азовсталі" в Маріуполі.

В рамках обміну з РФ вони перебували понад півроку на території Туреччини (обмін відбувся 21 вересня 2022 року, тоді лідер Туреччини Ердоган взяв українських захисників під особисту протекцію, пообіцявши Кремлю, що вони не повернуться в Україну до кінця війни).

За словами колишнього радника глави Офісу президента Олексія Арестовича, зворотне рішення щодо "азовців" з боку Ердогана (передача героїв Україні) - ляпас Путіну в помсту за те, що він псує репутацію Туреччини регулярним порушенням зернової угоди (в рамках цієї домовленості Анкара також виступає гарантом). 

Вас також можуть зацікавити новини: