Скаржитися на Путіна в Росії небезпечно / фото REUTERS

У Росії засудили до тюремного ув'язнення активіста, який написав у правоохоронні органи заяву на Володимира Путіна та інших керівників держави. Про це повідомляє "Медуза".

Відомо, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну активіст з Амурської області Владислав Нікітенко написав у всі регіональні управління Слідчого комітету і прокуратури РФ заяви на Володимира Путіна, членів Ради Безпеки РФ, а також на військове керівництво країни. У цих заявах активіст звинуватив керівництво країни в розв'язуванні агресивної війни. 

Також Нікітенко опублікував щонайменше десять антивоєнних постів у своєму Фейсбуці в період з квітня по травень 2022 року. Після цього російська влада звинуватила активіста в "дискредитації" російської армії і відправила під домашній арешт, а після – в СІЗО. 

Відео дня

Як стало відомо зараз, один з районних судів Амурської області засудив активіста до трьох років позбавлення волі, визнавши його винним у повторній "дискредитації" російської армії і в неповазі до суду.

Репресії в Росії - останні новини

У Держдумі РФ запропонували надати українській поетесі Лесі Українці статус іноагента, а також знести всі її пам'ятники. Ініціатива з'явилася після того, як росіяни почали стихійно нести квіти і дитячі іграшки до пам'ятника Лесі Українці в Москві після ракетного удару по багатоповерхівці в Дніпрі. 

У російському "Ермітажі" стався скандал. На електронне табло музею вивели інформацію "про події в українській Бучі".

У Рязанській області місцеву жительку затримали за антивоєнний напис в туалеті торгового центру. Напис невідомого змісту виявили 28 січня, вже 30 січня поліція знайшла підозрювану.

Вас також можуть зацікавити новини: