Російські пропагандисти показали сюжет з допитом "агента українських спецслуджб" / скріншот

Російські пропагандисти показали в ефірі "Першого каналу" сюжет з допитом "агента українських розвідслужб" на ім'я Антон Мацанюк, який розповів про підготовку замаху на начальника "народної міліції" так званої "ДНР" Дениса Сіненкова.

Відео з частиною сюжету поширили російські Telegram-канали та ЗМІ.

За задумом пропагандистів, затриманий перебував у "народній міліції", а у 2018 році його "завербували", й він створив "сплячий осередок", щоб самому "вербувати" людей для здійснення терактів на Донбасі.

Відео дня

РосЗМІ активно підхопили "розповідь" цього "агента". Особливо у частині, де він заявив про "підготовку наступу та диверсій" Києвом та "відправку українських шпигунів до Білорусі".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 18 лютого у центрі Донецька прогримів вибух. Пізніше російські Telegram-канали повідомили, що вибухнув автомобіль УАЗ, який належав начальнику "народної міліції" так званої "ДНР" Денису Сіненкову.

Ватажок бойовиків самопроголошеної"ДНР" Денис Пушилін назвав вибух "диверсією" та "підготовкою до наступу Києва".

Секретар РНБО України Олексій Данилов заявив, що Україна не збирається силою звільняти Донбас. У Міноборони України запевняють, що жодних наступальних операцій Київ не планує.

Вас також можуть зацікавити новини: