Топ-"кадирівці" ледь не розстріляли окупанта в Мелітополі / скриншот

"Кадирівці" з чеченського батальйону "Ахмат-Схід" побили та погрожували зброєю російському загарбнику, який попросив у них документи на блокпосту в окупованому Мелітополі.

Відео з'явилося в українських та російських пабліках. На кадрах видно, як невідомий зупиняє автомобіль із військовими і просить їх показати "БР-ки"  (бойові розпорядження - УНІАН).

Невідомий вивчає документ, на якому видно, що йдеться про батальйон "Ахмат-Схід". Після того, як перевіряючий запитує, до якого числа діють документи, чеченські військові відповідають: "Безстроково".

"Безстрокові вважаються недійсними", - відповідає невідомий.

Документ "кадирівців" / скриншот

Після цієї репліки чеченські військові виходять із машини, заряджають пістолет і спрямовують його у бік перевіряючого. Потім чути характерні для побиття звуки, автор відео падає, з його рук випадає телефон.

У мережі стверджується, що кадри знято на блокпосту російських військовослужбовців в окупованому Мелітополі поруч із ТЦ "Квартал", порівняльний аналіз фото ТЦ та кадрів відео це підтверджує. Також у мережі ідентифікували основного учасника відео з чеченської сторони. Це командир батальйону "Ахмат-Схід" МО РФ Ваха Хамбулатов "Асхаб", якого Кадиров називає "дорогим братом". Коли саме знято відео, невідомо.

Пост Кадирова / скриншот

Російський окупант Єгор Гузенко, який веде канал "Тринадцятий", закликав убивати чеченських військових у разі такої поведінки.

"Шановні військовослужбовці, які несуть службу на блокпостах! У вас є зброя в першу чергу, і коли у ваш бік йде вахабіт з пістолетом або автоматом, то потрібно зняти свій автомат із запобіжника і розрядити його в негарну бородату пику. Скільки цей тік-ток триватиме? Воювали краще б так само, як ви**буєтесь в тилу", - написав "Тринадцятий".

Пост "Тринадцятого" / скриншот

"Кадирівці" на війні проти України

У липні повідомлялось, що російське командування перекидає бойовиків Кадирова на Бахмутський напрямок, однак це не допоможе військам РФ утримати місто.

Британська розвідка розповідала про тактику "кадирівців" на фронті. Вони використовують під Мар'їнкою саморобні вибухові пристрої.

Нещодавно ліквідували ватажка загону спецназу "Ахмат", а на початку липня стало відомо, що в Україні від смертельного поранення помер екс-представник Кадирова у Північно-Західному федеральному окрузі РФ Іслам Хизрієв.

Вас також можуть зацікавити новини: