Жінка вирішила підпалити двері військкомату / скріншот

У російському місті Первоуральськ пенсіонерка двічі намагалася підпалити військкомат. Після затримання зізналася, що її на це змусили телефонні шахраї. Про це повідомляє Telegram-канал Shot.

Першого разу 73-річна жінка прийшла до будівлі місцевого військкомату із запальничкою і пляшкою, наповненою горючою речовиною. Піднявшись на ганок, вона спробувала підпалити ганчірку в пляшковому горлечку, але не змогла. Тоді вилила рідину перед вхідними дверима, кинула туди ганчірку і знову намагалася її підпалити. Але випадковий відвідувач військкомату злякав пенсіонерку, і вона втекла.

Через чотири години жінка повернулася з новою пляшкою. Але цього разу її вже чекали і відразу ж затримали. Силовикам старенька заявила, що їй подзвонили невідомі і переконали взяти участь у підпалі будівлі, де нібито знаходяться терористи. 

В ході допитів з'ясувалося, що якийсь "дізнавач Лебедєв" під приводом упіймання шахраїв переконав жінку набрати кредитів і перевести гроші на вказаний рахунок. Коли ця афера спрацювала, "дізнавач" запропонував пенсіонерці продовжити  співпрацю" і загітував "налякати терористів, які орудують біля комісаріату".

На цьому етапі довірливу стареньку і схопили російські силовики.

Підпали військкоматів в Росії

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну незгодні з цим росіяни почали висловлювати свій протест. Більшість обмежилася висловлюваннями в соцмережах, деякі встигли провести кілька мітингів і тільки найсміливіші почали підпалювати військкомати.

В основному підпалами займалися молоді люди. Деякі це робили ще у перші дні вторгнення, підкоряючись почуттю справедливості - коли про мобілізацію ще не йшлося. Інші ж почали боротися з військкоматами вже після того, як мобілізувати на фронт почали всіх підряд.

Втім, серед паліїв військкоматів були навіть пенсіонери, яким точно не загрожувала відправка у війська. У підмосковному Подольську підпал вчинила сімейна пара пенсіонерів - обом більше 70 років. 

Вас також можуть зацікавити новини: