Новорічний стіл може бути найрізноманітнішим / фото gorohiv.rayon.in.ua

Новий 2019 рік вже на порозі. Багато хто починає серйозно думати над наповненням новорічного столу.

Смачні салати - головна прикраса столу на Новий рік 2019. Їх рецепти не вимагають багато часу, а головне - економлять бюджет. Вибираючи салати на Новий рік, не варто забувати про старі перевірені рецепти, адже так ви отримаєте смачні страви.

УНІАН зібрав кілька простих, смачних і цікавих рецептів салатів, які підійдуть для святкового столу.

Салат "Козел у городі"

Якщо не брати до уваги рецепти традиційних новорічних салатів, про які ми вже розповідали, то можна знайти багато цікавих варіантів. Серед таких - салат "Козел у городі" - простий і доступний. Його складовим може стати будь-який продукт, який, скажімо, завалявся у вас в холодильнику. Наведемо приклад найбільш поширеного рецепту:

Це універсальний салат, в який можна покласти будь-які продукти / фото vkusnonatalie.ru

Вдале поєднання яєць, сиру і курки відмінно доповнює солодка кукурудза і соковита морква. Не вірите? А ви спробуйте! З свіжої зелені ідеально підходить зелена цибуля.

Інградієнти:

Куряче філе — 300 г

Сир твердий — 200 г

Кукурудза консервована — 1 банка

Морква — 200 г

Яйця — 3 шт

Цибуля зелена — небольшй пучок

Майонез — скільки потрібно

Олія — для смаження

Рецепт приготування:

Курячу грудку порізати і посмажити до повної готовності (можна злегка притушити під кришкою на повільному вогні, якщо хочете, щоб була м'якіша). Сир порізати маленькими кубиками, моркву натерти на дрібній тертці. Яйця зварити круто. Порубати яйця і зелень. Кукурудзу відкинути на сито. Викласти всі продукти по колу на велике сервірувальне блюдо, подавати майонез в піалі.

Відеорецепт салату "Козел у городі"

З тунцем і овочами

Тунець корисний продукт, який можна знайти у магазині в будь-який час року.

Салат з тунцем - корисний і незвичайний варіант для новорічного столу / фото 2019-god.com

Інгредієнти

тунець, консервований у власному соку, -180 г;

айсберг – 100 г;

оливки – 50 г;

яйця – 3 шт.;

огірки – 2 шт.;

помідори черрі – 5 штук;

цибуля – 1 шт.;

олія оливкова – 3 ст. л.;

сіль, перець – за смаком.

Приготування

Огірки миємо. Ріжемо великими кубиками. Черрі ріжемо вздовж на 2 частини. Цибулю ріжемо півкільцями. Яйця варимо. Чистимо. Кожне розрізаємо на 4 частини. Тунець ділимо на шматочки. Об'єднуємо всі інгредієнти, в тому числі і оливки. Солимо, перчимо. Заправляємо оливковою олією. Перемішуємо. Викладаємо в салатник, який попередньо потрібно застелити листям айсберга. Готово!

Відеорецепт салату з тунцем

Салат "Малахітовий браслет"

Варіант для новорічного меню 2019, страва з курки з незвичайним поєднанням інгредієнтів - салат з куркою, ківі і яблуком. Просто, але красиво, вишукано. Салат "Малахітовий браслет" і на Новий рік можна зробити, і на день народження, а також для романтичної вечері.

Салат "Малахітовий браслет" і на Новий рік можна зробити / фото go-cook.ru

Інградієнти:

Куряче філе - 1 шт.

Яйця курячі - 4 шт.

Ківі - 2 шт.

Яблуко - 1 шт.

Морква - 1 шт.

або корейська морква - 100 г

Сир твердий - 100 г

Часник - 1-2 зубчики

Майонез - за смаком

Лимонний сік - 1 ч. ложка

Для прикраси:

Ківі - 1 шт.

Помідор - за смаком

або червоний перець - за смаком

Читайте такожНоворічне меню 2019: поради та рецепти до новорічного столу

Можна використовувати корейську моркву. Курячі яйця викласти в каструлю, залити холодною водою. Відварити круто, 10 хвилин після закипання. Охолодити, очистити, натерти на тертці.

Ківі очистити. Два ківі нарізати кубиками. Яблуко помити, очистити від шкірки і насіння. Нарізати кубиками. Збризнути соком лимона (щоб не потемніли). Перемішати.

Твердий сир натерти на дрібній тертці. На блюдо по центру поставити склянку, навколо нього викласти курку. Очистити часник. Розчавити в часничниці. Майонез змішати з часником і добре розмішати. Змастити курку майонезом, зверху викласти нарізану ківі. Потім викласти яйця, змастити майонезом. Наступний шар - морква і майонез. Поверх моркви - шар яблук і майонез. Останній шар - сир. Змастити майонезом. Ківі порізати на тонкі скибочки. Прикрасити салат за вашим бажанням. Салат "Малахітовий браслет" готовий. Поставити салат в холодильник для просочення на 2-3 години. Потім вийняти склянку і можна салат "Малахітовий браслет" подавати.

Смачного!

Відеорецепт "Малахітовий браслет"

Салат "Маска"

Інгредієнти

картопля, зварена до готовності, середнього розміру – 2 шт.;

морква варена – 2 шт.;

яйця курячі варені – 2 шт.;

філе куряче варене – 300 г;

петрушка/кріп/ зелений лук (окремо або мікс) – півпучка;

майонез – 3 ст. л.;

журавлина/калина/брусниця – 3 ст. л.;

сіль, перець.

Приготування

Зелень миємо. Обсушуємо. Рубаємо. Картоплю, очищену від шкірки, ріжемо кубиками. Курку подрібнюємо так само, як картоплю. Моркву і білки яєць окремо натираємо на середній тертці. Жовток розминаємо виделкою. На велику плоску тарілку ставимо дві чарки однакового діаметру. Навколо чарочок у формі новорічної маски викладаємо, злегка утрамбовувавши підготовлені інгредієнти в наступному порядку – картопля, майонезна сіточка, зелень, майонез, курка, сіль, перець, соус, білок. Покриваємо морквою, декоруємо жовтками і ягодами (якщо немає тих, що перераховані в списку інгредієнтів, то можна використовувати зерна граната/консервований горошок або кукурудзу), проявивши фантазію або скориставшись прикладом, запропонованим на фото новорічного салату 2019.

Витягаємо чарочки. Відправляємо в холодильник для просочення.

Відеорецепт салату "Маска"

Салат "Подаруночок"

Цей яскравий і оригінальний салат "Подаруночок" стане головною прикрасою вашого столу. Він порадує ваших гостей смаком і ошатним святковим виглядом.

Оригінальний салат «Подаруночок» стане головною прикрасою вашого столу / фото kedem.ru

Інгредієнти:

Оселедець консервований - 200 гр

Картопля 2 шт

Морква 2 шт

Сир 100 гр

Яйця 3 шт

Майонез за смаком

Сіль за смаком

Зелень (для прикраси)

Овочі (для прикраси)

Приготування:

Картоплю, моркву і яйця відварити, остудити і очистити. Картоплю натерти та тертці і викласти першим шаром на святкове блюдо. Трохи посолити і змастити майонезом. Рибу розтерти виделкою і викласти другим шаром. Третім шаром викласти терті білки і змастити майонезом. Четвертий шар-терта морква і майонез. Потім шар тертого сиру з майонезом. Посипати дрібно натертими жовтками. Прикрасити овочами і зеленню. Дати настоятися 2-3 години.

Смачного і Щасливого Нового року!

Відеорецепт салату "Подарунок"