Тривалий час територія Сухолуччя із соснових лісів, боліт, озер і заплав річок була закрита для громадськості / Фото прес-служби Мінекології

На території мисливських угідь екс-президента-утікача Віктора Януковича Сухолуччя Мінекології створить новий національний природний парк.

Про це повідомляє прес-служба Мінекології.

"Нарешті на карті природно-заповідних територій України  з’явиться ще один національний природний парк. Дніпровсько-Тетерівський НПП площею 30402,3 гектара буде створено  на території Вишгородського та Іванківського районів Київської області",– цитує прес-служба міністра Остапа Семерака. 

Відео дня

Читайте такожНовим управителем резиденції "Межигір’я" став екс-помічник Мураєва – ЗМІ

За словами Семерака, мисливські угіддя Януковича мали отримати статус заповідника ще у 2008 році, але указ не погодили з Дніпровсько-Тетерівським лісомисливським господарством.

Тривалий час територія Сухолуччя, що складається із соснових лісів, боліт, озер і заплав річок, була закрита для громадськості.

У Сухолуччі мешкають червонокнижні птахи та рослини, внесені до Зеленої книги.

Семерак додав, що на території мисливських угідь збережена туристична інфраструктура: прокладено понад 20 км бездоганних доріг, які можна використовувати для велопрогулянок.

Сухолуччя розташоване на березі Київського водосховища. Територію перетворили на мисливські угіддя ще в середині 20 століття – для полювання членів Комуністичної партії, а після проголошення незалежності України – для депутатів і чиновників.

У 2007 році Віктор Янукович фактично привласнив Сухолуччя, встановивши триметровий паркан. Крім того, були збудовані дороги та споруджені мисливські вишки в урочищах "Острів" та "Акація".

Після втечі Януковича все майно і тварини у вольєрах залишилися без нагляду.