6 квітня стартував проект “Всеукраїнська школа онлайн” / фото УНІАН

Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, народний депутат від фракції "Слуга народу" Сергій Бабак заявив, що комітет виступає на захист вчителів "Всеукраїнської школи онлайн", яких критикують у суспільстві за помилки.

Про це Бабак сказав під час звернення до українського суспільства від імені членів комітету на позачерговому засіданні парламенту.

Він нагадав, що тиждень тому в історії України розпочався наймасштабніший освітній проект "Всеукраїнська школа онлайн".

Відео дня

"Проект запустили менше ніж за два тижні без жодної копійки державного бюджету. Більше 40 вчителів стали волонтерами школи і почали записувати відеоуроки для мільйонів учнів, які через карантин були позбавлені можливості доступу до знань", - зазначив Бабак.

За його словами, перші уроки, які вийшли на екрани у понеділок, ще вночі монтувалися, а вчителі ніколи раніше не мали досвіду працювати перед камерами для мільйонної аудиторії.

Читайте такожВсеукраїнська школа онлайн 13 квітня - дивитися онлайн уроки для всіх класів

"Тому й виникли деякі помилки вчителів під час запису відеоуроків. Але замість слів підтримки цих вчителів, суспільство, соціальні мережі, політики та навіть їхні колеги почали висміювати і цькувати - такий собі суспільний булінг вчителів", - наголосив депутат.

Він повідомив, що вчителі вирішили на волонтерських засадах допомогти системі освіти України, яка не була готова до тих викликів, перед якими усі постали.

На його переконання, нетолернатність українського суспільства до помилок є однією з його фундаментальних хвороб.

Депутат наголосив, що усі вчителі, як і медики, допомагають державі в умовах пандемії.

"Медики на передовій борються за наше з вами життя, а вчителі - за гідне мабутнє наших дітей, а відтак, і за майбутнє наших героїв. І сьогодні всі вони герої!" - підсумував Бабак.

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня стартував проект “Всеукраїнська школа онлайн”. Впродовж першого тижня його роботи у вільний доступ було викладено 165 уроків з 11 предметів для 5-11 класів.

За даними Міністерства освіти і науки, ці уроки набули широкої популярності на всіх майданчиках, де транслювалися. Так, YouTube-канал МОН за добу набрав 50 тис. підписників, зараз на нього підписалися вже понад 160 тис. осіб. За останні 5 днів відео на YouTube МОН набрали більш ніж 3,5 млн переглядів. Мільйонні аудиторії також були на телеканалах, що транслювали уроки по всій території України.