Як заощадити заряд батареї ноутбука / фото ua.depositphotos.com

Після початку масованих обстрілів інфраструктури України багато українців кілька годин живуть без світла. Якщо ви працюєте з ноутбуком, то за допомогою простих порад можна збільшити час роботи ноутбука від акумулятора. Так можна користуватися ноутбуком без світла на 1-2 години довше.

Раніше УНІАН розповідав, як заощадити заряд батареї на телефоні.

Підготуйтеся до можливих відключень світла заздалегідь

Якщо ви хочете заздалегідь підготувати ноутбук до відключень світла і вам дозволяють фінанси, варто замінити акумулятор на новіший, а також замінити накопичувач на більш енергоефективний SSD. Ці поради особливо актуальні в тому випадку, якщо пристрою більше 3 років.

Відео дня

Регулярно очищайте кулери від пилу і замінюйте термопасту. Чим краще ноутбук охолоджується під час роботи, тим довше тримає заряд батареї.

Увімкніть функцію економії заряду

Ноутбуки з операційною системою Windows мають спеціальний режим економії заряду, в якому відключаються енерговитратні функції і програми. Включити його можна наступним чином: Пуск - Панель управління - Електроживлення - Створення схеми управління живленням - Економія енергії.

Як включити режим економії енергії / скріншот

По цьому посиланню можна включити режим економії заряду до наступної зарядки. У такому режимі при низькому заряді відключаються фонові дії і push-повідомлення.

Як заощадити заряд батареї ноутбука / скріншот

Налаштуйте дисплей

Найпростіший спосіб економії заряду ноутбука - знизити яскравість екрану. Чим нижче яскравість дисплея, тим менше заряду батареї витрачає пристрій. Також набагато менше заряду витрачається при використанні темної теми на пристрої. На Windows її можна налаштувати в розділі Пуск - Параметри ПК - Персоналізація.

Вимкніть Інтернет і Bluetooth

Підключення до Інтернету і Bluetooth витрачає чимало заряду. Під час відключення світла не буде також і Інтернету, тому його варто відключити. Найпростіше це зробити, якщо перевести комп'ютер в режим "в літаку".

Використовуйте вбудовану відеокарту 

Переконайтеся, що зображення виводяться на екран за допомогою більш економної вбудованої відеокарти. Це збільшить час роботи ноутбука від батареї.

Якщо у вашого ноутбука відеокарта NVIDIA, то зробити це можна наступним чином: клацніть правою кнопкою миші по робочому столу, потім Панель управління NVIDIA - Управління параметрами 3D - Глобальні настройки і під рядком Бажаний графічний професор виберіть пункт Інтегроване графічне обладнання.

Вимкніть все зайве

Для економії заряду закрийте всі програми і функції, які вам зараз не потрібні. Навіть у фоновому режимі зайві програми витрачають чимало заряду. Також закрийте вкладки в браузері, якими ви не користуєтеся.

Вас також можуть зацікавити новини: