У Генштабі зазначили, що наразі зафіксовано лише поодинокі порушення "режиму тиші" / фото УНІАН

Начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що поодинокі випадки порушення так званого «хлібного перемир'я» на Донбасі поки що не можна назвати зривом домовленостей, які були досягнуті під час засідання ТКГ у Міську 17 липня.

Читайте такожЗСУ: окупанти приховано переміщують бойові бронемашини до лінії зіткнення

Про це йдеться у розповсюдженому журналістам зверненні Хомчака.

За словами Хомчака, підрозділи Збройних сил України готові до адекватних та швидких дій у відповідь на загрози з боку ворога.

«21 липня поточного року від 00 годин 01 хвилини за київським часом у районі проведення операції Об'єднаних сил оголошено безстроковий режим припинення вогню уздовж усієї лінії розмежування. Частини і підрозділи Об'єднаних сил демонструють тверду позицію щодо забезпечення сталого режиму припинення вогню. За одинадцять діб що минули від початку перемир'я бойових безповоротних втрат в особового складу немає», - заявив начальник Генштабу.

Разом з цим, як відзначив він, ще спостерігаються поодинокі випадки порушень режиму тиші з боку найманців та окупантів.

«Загалом, поточну ситуацію не можна назвати зривом домовленостей, які були досягнуті у Мінську. Домовленості, як бачимо, працюють. І тому окремі політичні спекуляції на цій темі є недоречними і шкідливими для подальшого виконання завдань підрозділами та військовими частинами операції Об'єднаних сил», - зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Він наголосив, що у разі критичного загострення ситуації на лінії зіткнення, підрозділи Збройних сил України готові до адекватних та швидких дій у відповідь на загрози з боку ворога.

Як повідомляв УНІАН, у районі проведення операції Об'єднаних сил в Донецькій і Луганській областях з 21 липня встановлено так зване «хлібне перемир'я».