На Сумщині в місті Охтирка внаслідок сьогоднішнього артилерійського обстрілу російськими окупантами загинули 5 людей і 15 поранено.

Як повідомила УНІАН начальник відділу охорони здоров’я Охтирської міськради Олена Ланіна, серед загиблих – всі цивільні особи, в тому числі одна дитина.

За її інформацією, поранено також 6 цивільних, в тому числі дві дитини, та 9 українських військовослужбовців.

Відео дня

У свою чергу начальник відділу охорони здоров’я Охтирської міськради Олена Ланіна повідомила, що серед загиблих – всі цивільні особи, в тому числі одна дитина.

За її інформацією, поранено також шість цивільних, в тому числі дві дитини, та дев'ять українських військовослужбовців.

"Обох поранених дітей наразі оперують у місцевій лікарні. Серед військовослужбовців п’ятеро отримали не важкі поранення. Натомість значно постраждали інші восьмеро дорослих осіб", – розповіла посадовець.

Як повідомив УНІАН голова Охтирської міської територіальної громади Павло Кузьменко, одна дитина отримала наскрізне проникаюче поранення та перебуває у вкрай важкому стані.

За його словами, артобстрілу із систем залпового вогню піддався житловий масив "Дачний", що межує із однією з військових частин, в яку, очевидно, й намагалися вцілити російські окупанти.

"Загарбники вцілили в житлові будинки, місцеву ТЕЦ, а також у дитячий садочок "Сонечко", що має укриття. Після попередження про можливий артобстріл люди ховалися по місту у бомбосховищах, підвалах та інших місцях. У приміщенні укриття дитсадка також заховалися багато цивільних осіб. І саме сюди вцілив ворожий снаряд", – зазначив міський голова.

Він також уточнив, що під час артобстрілу один із снарядів пошкодив газопровід на житловому будинку, а ще два влучили на територію Охтирської ТЕЦ.

"На території ТЕЦ один снаряд вибухнув, інший застряг, не розірвавшись. Наразі встановлюємо загальну кількість пошкоджених житлових будинків та іншого міського майна", – розповів Кузьменко.

За інформацією із соцмереж, не виключено, що сьогодні Охтирка може піддатися повторному артобстрілу, про що людей попереджають військові.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні під обстріли "Ураганами" російських військових у Сумський області в Охтирці потрапили жилий масив, бомбосховища, дитячий садок. Про це заявив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький. "Під обстріли ураганами в Охтирці потрапили жилий масив, бомбосховища, дитячий садок. Було багато людей. Кількість поранених і загиблих не знаємо. Але є важко поранені діти", – зазначив він.