Ілюстрація REUTERS

США навряд чи випадково саме зараз взялися за процес запровадження санкцій проти газопроводу «Північний потік-2». До цього часу Конгрес і Білий дім покладалися на уряд Данії.

Про це пише Süddeutsche Zeitung. Російська «труба» проходить через води королівства. А процес видачі необхідних дозволів від Копенгагену був дуже проблемним. Але в жовтні Данія дала своє схвалення «Північному потоку-2». Таким чином, у проекту зникла остання перешкода в межах Євросоюзу.

«Це могло стати поштовхом для санкцій, тому що в іншому випадку трубопровід навряд чи просунувся б хоч трохи далі», - пише видання.

Відео дня

Читайте такожAtlantic Council: На знищення «Північного потоку-2» лишилося три місяці

Голова Східного комітету бізнесу Німеччини Олівер Гермес назвав рішення про санкції США проти «Північного потоку-2» «більш ніж недружнім кроком». Адже всі дозволи нарешті були отримані. Чи можна просто зараз зупинити російський газопровід взагалі? На думку видання, американські санкції можуть щонайменше сильно нашкодити будівництву. Оскільки у світі не так багато кораблів на зразок Pioneering Spirit, який зараз прокладає трубу на дні Балтійського моря.

«Це найбільший будівельний корабель у світі, який належить компанії Allseas. Судно Saipem теж працює на консорціум «Північного потоку-2». І в глобальному будівельному бізнесі є лише ці два кораблі. В консорціумі визнають, що це «Ахіллесова п’ята». Однак, «Північний потік-2» до цього часу демонстрував здатність долати проблеми. Важко уявити, щоб він зазнав невдачі саме зараз», - йдеться в статті.