fb.ru

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Blic.

Лайчак зазначив, що Словаччина в цілому підтримує лібералізацію візового режиму для Грузії, України, Косово та Туреччини.

Однак глава словацького МЗС зазначив, що країни, яким надається "безвізовий", повинні відповідати всім критеріям ЄС.

Відео дня

Лайчак наголосив, що в тому випадку, якщо Туреччина буде відповідати вимогам ЄС, Словаччина, як і інші країни ЄС, підтримає візову лібералізацію для громадян цієї країни.

Читайте такожГолови МЗС Вишеградської четвірки відвідають Київ

Також він додав, що питання надання безвізового режиму країнам, які на нього претендують (в першу чергу мова йде про Україну, Грузію, Туреччину та Косову), не повинен бути заполітизованим, а лише питанням відповідності кожної з країн-претендеток вимогам ЄС.

"Ми не хочемо і, звичайно, не визнаємо того, що деяким країнам, які відповідають критеріям ЄС для надання безвізового режиму, будуть висуватися додаткові вимоги і будуть закриватися очі щодо інших країн (у питанні відповідності країни критеріям ЄС щодо безвізового режиму) для виконання чисто політичних рішень", – підкреслив глава словацької дипломатії.

Читайте такожІндонезія скасувала візи для українців

Як повідомляв УНІАН, 20 квітня Єврокомісія передала пропозиції Європарламенту і Раді ЄС про скасування віз для громадян України.

Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданою Єврокомісією в грудні минулого року. У цій оцінці, зокрема підтверджено, що Україна виконала всі критерії за Планом дій щодо візової лібералізації.

26 квітня голова делегації Європарламенту в Комітеті асоціації Україна-ЄС Андрій Пленкович зазначив, що для завершення всіх необхідних процедур, пов'язаних з розглядом пропозиції Європейської комісії щодо надання Україні безвізового режиму, Європейського парламенту необхідно мінімум три місяці.