Фото УНИАН

Про це йдеться у її мікроблозі у Twitter.

Комісар, зокрема, написала, що рада знову бути в Києві. Вона провела робочу вечерю з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним. "Рада оголосити про додаткові торговельні преференції для України", - поінформувала Мальмстрьом.

Читайте такожКиїв відвідає єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що Україна розраховує вже у вересні отримати додаткові торгові преференції від Європейського Союзу щодо вітчизняної продукції.

Наприкінці червня міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий заявив, що українській стороні вдалося переконати представників Європейського Союзу в тому, що квоти на аграрну продукцію, яка поставляється на ринок ЄС, не є постійними цифрами і їх можна переглянути в бік збільшення.

Читайте такожВиробництво сільгосппродукції в Україні подорожчало на 12%

Квоти на експорт сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу, передбачені Угодою про асоціацію, є тарифними і означають лише обсяг товарів, який може бути поставлений без мит.

У 2015 році Україна експортувала деякі продукти, перевищивши квоти - наприклад, мед (минулого року Україна перевищила свою тарифну квоту з цього продукту в чотири рази), сік (тарифну квоту перевищено в сім разів), кукурудзу (тарифну квоту перевищено майже в 20 разів).