Часто люди намагаються відтворити популярні страви, які подаються в ресторанах, удома. І паста карбонара чи спагеті болоньєзе не є виключенням, але у багатьох ці страви чомусь не виходить такими, якими мали б бути.
Шеф-кухарка Анджела Хартнетт, італійський ресторан якої був нагороджений зіркою Мішлен, розповіла, що люди роблять неправильно, коли готують ці страви вдома, пише Express. Одна з поширених помилок – використання неправильного типу макаронних виробів для приготування страви.
У подкасті The Dish співведучий Нік Грімшоу запитав її та голівудського актора Стенлі Туччі, що їх найбільше дратує в інтерпретаціях італійської кухні. Хартнетт відповіла, що для неї це вершки в карбонарі.
Справа в тому, що традиційна італійська карбонара готується з яєць і сиру. Інгредієнти додають до гарячих макаронів і перемішують, щоб вийшов соус, схожий на крем. Туччі ж не любить, коли у цій страві забагато сосусу.
Серед інших "категоричних ні" Хартнетт також використання у спагеті болоньєзе попередньо натертого пармезану та заздалегідь відварених макаронів.
Шеф-кухарка пригадала, як у молодості вона була в гостях у когось та побачила натертий на дрібній тертці сир.
"Пам'ятаю, коли я навчалася в коледжі, хтось приніс попередньо натертий пармезан в одному з тих пластикових контейнерів, а я була таким снобом. Я думала: "Боже мій". До того ж, люди попередньо відварюють макарони і освіжають їх у холодній воді", – додала Хартнетт.
Інші поради кухарів
Шеф-кухар із зіркою Мішлен поділилася інструкцією, як швидко приготувати яйце-пашот. Для початку розбийте яйце в сито, з якого стече будь-який рідкий білок. Доведіть до кипіння велику каструлю з водою – чим глибше вона буде, тим краще.
Далі помістіть яйце у маленьку тарілку, щоб було зручніше його потім перекидати у воду. У цей момент дуже важливо зменшити нагрівання води до кипіння. Додайте у воду трохи оцту і створіть воронку – у неї влийте яйце і варіть його рівно три хвилини.