У Києві правоохоронці затримали шахрая, який ошукав людей на кругленьку суму / фото УНІАН

У Києві правоохоронці затримали шахрая, який ошукав людей на 673 тисячі гривень і 261 тисячу доларів США.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Києва, протягом кількох років злочинної діяльності жертвами афериста стали четверо мешканців столиці та Київської області.

Читайте такожУ Києві затримали шахрая, який у фіктивному обміннику ошукав клієнта на 50 тисяч євро (відео)

Відео дня

"Упродовж кількох років чоловік «виманював» гроші у громадян за відпрацьованою схемою: під приводом можливості заробити на коливанні курсу валют чи різниці вартості товару він пропонував "клієнтам" продати чи купити побутову техніку і автомобілі за ціною, вищою за ринкову. Тож громадяни за довіреністю передавали у користування спритнику транспортні засоби, а також позичали йому гроші", - йдеться у  повідомленні.

Не отримавши обіцяної вигоди, громадяни звернулися до поліції. Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 3 і ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Протягом півроку зловмисник переховувся від слідства та ігнорував виклики правоохоронців. Зрештою поліцейські затримали 41-річного мешканця Боярки Київської області. Зазначається, що чоловік був вже двічі судимий за шахрайство.

Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю застави у 5 мільйонів гривень. Фігурантові загрожує до двадцяти років позбавлення волі.

Як повідомляв УНІАН, у грудні на Київщині спіймали шахраїв, які під виглядом працівників прокуратури вимагали у людей гроші.