Найчастіше причиною трагічних випадків є купання у необстежених місцях / фото: Чернігівської міськради

Влада Чернігова ініціює додаткову перевірку дна річки Десна на міському пляжі «Золотий берег» через зростання кількості загиблих під час купання.

Як повідомила УНІАН прес-служба Чернігівської міської ради, відповідне рішення ухвалено учора під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

У міськраді уточнили, що водолази перед початком купального сезону обстежили всю акваторію пляжу, а зараз місцеві жителі заявляють про утворення підводних кількаметрових ям, у яких тонуть люди. Тому вирішено додатково обстежити небезпечні ділянки річки.

Відео дня

Крім того, комунальному підприємству «Паркування та ринок» доручено змонтувати на пляжі кілька гучномовців. Через них нагадуватимуть про правила перебування на пляжі і у воді.

«Це також допоможе у випадках, коли потрібно терміново викликати рятувальників у якусь конкретну частину пляжу», - прокоментували у міськраді.

За інформацією, керівника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Григорія Годуна, з початку року на водоймах області потонули вже 45 людей, у Чернігові – 12, що значно більше, аніж торік. Найчастіше причиною трагічних випадків є купання у необстежених місцях, або коли батьки лишають дітей біля води без догляду, а також нехтування елементарними правилами безпеки.

Що стосується міського пляжу «Золотий берег», то адміністрація нагадала, що пляж офіційно працює з 10 ранку до 19 вечора. У цей час там чергують четверо рятувальників: двоє на березі, двоє – на човні. Вирішено, що рятувальникам заборонять відволікатись на інші завдання у час роботи пляжу. Крім того, виділять додаткові кошти на пальне.

Підставою для розгляду питання безпеки відпочивальників на міському пляжі став черговий випадок загибелі дитини на цих вихідних - 9 річного хлопчика, який відпочивав там з матір’ю та сестрою. Нещасний випадок трапився о 19.20, коли рятувальників не було вже на місці. Водночас, коли вони прибули на місце, то водолаз одразу підняв дитину з 4-метрової ями на дні річки. Хлопчику надали необхідну допомогу, реанімували і відправили у лікарню. Там дитина померла, оскільки близько 30 хвилин була під водою. Депутати міськради під час сесії сьогодні звернулися до прокуратури Чернігова перевірити обставини загибелі дитини та професійність дій відповідних служб.

Також сьогодні на міському пляжі «Золотий берег» знову потонув підліток - 15-річний хлопець.