ДФС затримала незаконний ввіз картин в Україну / фото facebook.com/SFSofUkraine

Співробітники Київської митниці знайшли у вантажівці, що прибула з Франції 98 картин, які були заховані серед дерев'яних рам.

За інформацією Державної фіскальної служби України, одна з картин датована 1842 роком.

Читайте такожВ "Олеському замку" на Львівщині заперечують зникнення експонатів музею

Відео дня

«Отримувачем цього вантажу мав стати француз за походженням, який з 2017 року є громадянином Україні. Однак, до цього часу цей чоловік так і не з’явився до Київської міської митниці ДФС», — повідомили у відомстві.

Культурну і матеріальну цінність картин встановлять після експертизи. Поки полотна знаходяться в зоні митного контролю Київської міської митниці ДФС, триває огляд.

На думку митників, є ймовірність, що люди, які організували операцію, хотіли приховати картини від митного контролю. За таке порушення, передбачений штраф у розмірі ста відсотків вартості товару і його конфіскація.

Раніше фахівці художнього Державного музею в Амстердамі починають реставрацію монументального групового портрету «Нічна варта» Рембрандта Гарменсзона ван Рейна, написаного в XVII столітті.

12 реставраторів працюватимуть над однією з найвідоміших і амбітних картин нідерландського митця близько 10 місяців усередині спеціально сконструйованої скляній камери, яку спроектував французький архітектор Жан-Мішель Вільмотт. Весь процес можна спостерігати як безпосередньо на місці, так і онлайн.