Кривоша визнали осудним / фото УНІАН

Психіатрична експертиза, яку провели луцькому терористу Максиму Кривошу, обвинуваченому в захопленні автобусу з заручниками, визнала його осудність.

Про це пише сайт "Перший" із посиланням на власні джерела.

Ще у листопаді суд розглянув клопотання СБУ та прокуратури про проведення стаціонарної комплексної психолого-психіатричної експертизи підозрюваного. Попередня амбулаторна експертиза виявила певні розлади психіки у Кривоша. 23 листопада Луцький міськрайонний суд вирішив помістити "терориста" у Львівську обласну психіатричну лікарню в умови, які виключать його небезпеку для оточуючих. 

Відео дня

Читайте такожЛуцький терорист планував захопити собор, де раніше навчався у семінарії

Як пише ЗМІ, наразі експертизу завершили. Максима Кривоша визнали осудним, а за неофіційною інформацією, він перебуває в Луцькому СІЗО. 

Захоплення заручників у Луцьку: деталі

  • 21 липня у Луцьку озброєний Максим Кривош захопив рейсовий автобус з пасажирами. У заручниках опинились 13 осіб. Ввечері всі захоплені громадяни були звільнені, а чоловіка затримано. Кривошу 44 роки, він двічі судимий.
  • 23 липня суд обрав Кривошу запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави.
  • Йому інкримінують вчинення терористичного акту, захоплення та тримання осіб як заручників з погрозою знищення людей, посягання на життя працівника правоохоронного органу, а також незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України). У суді Кривош назвав свій вчинок перфомансом.
  • Під час перебування під вартою Кривош навіть встиг оголосити голодування - йому не сподобалися умови в СІЗО.