Кількість жертв вибуху на Позняках може зрости / фото УНІАН

Рятувальники усю ніч працювали на місці вибуху багатоповерхівки на Позняках в Києві. Наразі відомо про трьох загиблих, але дві-три людини перебувають під завалами.

Про це з місця подій розповів кореспондент ТСН Сергій Моргун.

Читайте такожВ РНБО пообіцяли провести всебічне розслідування вибуху на Позняках

Відео дня

"На цю хвилину інформація не оновилася. Тобто: троє загиблих, щонайменше двоє або троє перебувають під завалами. Роботи із пошуку і розбирання завалів не припинялися практично усі ніч", - зазначив він.

За  словами журналіста, рятувальники призупинили роботу тільки тоді, коли була загроза обвалу стіни. Наразі вони укріплюють конструкцію.

Нагадаємо, станом на 7 ранку 22 квітня рятувальники знайшли на місці вибуху житлового будинку на Позняках тіла трьох загиблих. П’ятеро людей травмовані.

Як повідомляв УНІАН, вранці 21 червня стався вибух будинку в Києві. Попередньо вибухнула газоповітряна суміш в дев'ятиповерховому житловому будинку за адресою: вул. Соломії Крушельницької, 1/5. В результаті вибуху зруйновано міжповерхові перекриття 4, 5, 6, 7 і 8 поверхів. Загинули три людини.

Серед версій вибуху розглядають, зокрема, вибух газу або вибухового пристрою. Подія кваліфіковано за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що у зруйнованій частини будинку проживали понад 100 осіб. Для розселення мешканців встановлюються намети. Крім того, частину постраждалих поселять в інтернаті, який розташований на Харківському шосе, 121/3 і забезпечать харчуванням.