У страшній ДТП під Черніговом загинули 13 людей / фото ДСНС

Журналістам вдалося з'ясувати подробиці смертельної аварії в Чернігівській області, яка забрала життя 13 осіб.

Як пише "Обозреватель", у фури, яка зіткнулася з маршруткою, виявили проблеми з колесами.

"По фурі висота протектора в нормі, але є порушення. На напівпричепі на першій парі коліс - розшарування гуми, на третій – розпаровка. Є дефект і на правому колесі першої пари тягача", - розповіло джерело видання.

Відео дня

Повну інформацію про технічний стан обох авто нададуть експерти.

Читайте такожАварія з 13-ма загиблими під Черніговом: безжальна випадковість чи трагічна закономірність

У поліції журналістам неофіційно кажуть, що якби за технічним станом автомобіля стежили належним чином, таких великих жертв можна було уникнути.

"Багато аварій в Україні відбувається через "лису гуму", а також через те, що водії вчасно не перевзувають автомобілі", - говорить джерело.

Смертельна ДТП з маршруткою в Чернігівській області - що відомо

7 грудня близько 07:55 поблизу села Брусилів Чернігівської області на автодорозі Н-27 Чернігів-Грем'яч сталося зіткнення вантажного автомобіля з маршрутним мікроавтобусом сполученням "Борзна - Чернігів".

В результаті аварії загинули 13 людей, ще 7 постраждали. Стан постраждалих, які госпіталізовані в обласну лікарню, міську лікарню №2 та обласну дитячу лікарню, медики характеризують як тяжкий та середньої тяжкості.

За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК.

Водієві фури, який є ймовірним винуватцем ДТП, вручили підозру про вчинення правопорушення, його затримано.