Гіркін знову розкритикував владу РФ / скріншот відео

Російський терорист Ігор Стрєлков-Гіркін розкритикував путінський режим через обмін полоненими між Україною і РФ, в результаті якого на волі опинилися десятки захисників Маріуполя.

Під час свого недавнього прямого ефіру Гіркін заявив, що українські військові будуть битися до кінця з повною впевненістю на обмін. Окремо його обурило, що окупанти нібито годують і лікують українських полонених.

"Це ганьба. Якщо влада каже, що не будемо брати в полон нацистів, або навпаки будемо брати в полон, але не будемо міняти, то це треба виконувати... По-перше це ганьба, а по-друге - показник розхлябаності самої держави, нашої державної влади, яка не розуміє, що вступила у війну, велику важку, тривалу, криваву. І в цій війні потрібна консолідація, очищення цієї влади від слабких елементів, пораженців і тих людей, які у вирішальний момент можуть зрадити або втекти", - заявив він.

Відео дня

Раніше Гиркин обрушився з критикою на військово-політичне керівництво Росії в контексті боїв у Сєвєродонецьку. Бойовик вважає, що захоплення Сєвєродонецька не принесе Росії ніяких успіхів, крім тактичних "перемог".

Обмін полоненими з РФ

29 червня відбувся найбільший обмін полоненими: 144 захисники, в тому числі "азовці", повернулися додому. Найстаршому зі звільнених виповнилося 65 років, наймолодшому – 19. 

Дружина захисника "Азовсталі", який ще перебуває в полоні, Наталія Зарицька повідомиоа, що у військових, які повернулися додому, важкі поранення (ампутації рук, відсутність зору, осколкові поранення обох стоп, вогнепальне поранення грудної клітини, важкі опіки тощо). 

Президент України Володимир Зеленський повідомляв, що російські військові взяли в полон понад 2,5 тисячі українських бійців з Маріупольського заводу"Азовсталь".