Матір Ксенії Собчак в РФ покарали в парламенті за поїздку до Європи / колаж УНІАН, фото wikipedia.org, Unsplash

72-річна вдова Анатолія Собчака і російська сенаторка Людмила Нарусова влітку вирушила в турецький Стамбул, а звідти – у французьку Ніццу. Однак, як пише російське пропагандистське агентство "РИА Новости", цю поїздку сенаторка не погодила з Комітетом Ради Федерації з регламенту та організації парламентської діяльності. За поїздку в країну НАТО без узгодження політикині винесли попередження.

"Нарусова пропустила пленарне засідання", - наголосив голова Комітету з регламенту Ради Федерації В'ячеслав Тимченко, коментуючи літню поїздку колеги. Сама Нарусова заявила, що "фейки не коментує".

Раніше також спливала інформація про поїздку Нарусової до Іспанії – після того, як вона "засвітилася" на відео своєї дочки, політикині і журналістки Ксенії Собчак з Європи. 

Відео дня

Що пов’язує родину Собчака з Путіним 

Померлого у 2000 році в автокатастрофі Анатолія Собчака, першого мера Санкт-Петербурга і одного зі співавторів Конституції Російської Федерації, вважають політичним наставником російського диктатора Володимира Путіна. 

У 1989 році Собчак був обраний депутатом Ленінградської міської ради народних депутатів. У 1990 році обраний головою Ленсовета, а в 1991 році — мером Санкт-Петербурга. З Володимиром Путіним Собчак познайомився в 1990 році, коли Путін був призначений на посаду заступника голови Ленсовета. Собчак допоміг Путіну зробити кар'єру в політичній сфері. Вплив на себе Собчака публічно визнавав і сам російський диктатор. Після смерті Собчака Путін часто згадував його в своїх виступах, називаючи його "великим російським політичним діячем" і "одним із засновників сучасної Росії".

Обмеження поїздок російських політиків в "недружні країни" 

На початку 2023 року в російських ЗМІ широко обговорювався відпочинок за кордоном місцевих депутатів. 

На цьому тлі в російському парламенті зобов'язали депутатів повідомляти про поїздки за кордон, якщо йдеться не про відрядження. Тепер про всі поїздки, за виключення здійснених за розпорядженням спікера Думи, необхідно повідомляти заздалегідь.

Вас також можуть зацікавити новини: