Активіста Крігера засудили в РФ до 7 років колонії / фото ua.depositphotos.com

У Росії до 7 років колонії засудили активіста руху "Солідарність" Михайла Крігера. Його звинувачують у "виправданні тероризму" та закликах стратити президента РФ Володимира Путіна.

Як повідомляє "Медіазона", відповідний вирок виніс 2-й Західний окружний військовий суд у Москві. Крігера звинуватили у виправданні тероризму та розпаленні ненависті із загрозою застосування насильства. Обвинувачення просило засудити активіста до 9 років колонії.

За версією обвинувачення, засуджений актвіст зазіхав на життя працівників ФСБ і закликав стратити Путіна через повішення. Справу порушили, спираючись на пости та коментарі активіста у соцмережах. Його затримали та відправили до СІЗО у листопаді 2022 року.

Відео дня

"Ні від кого не приховую свою люту ненависть до режиму, чекістів, які його встановили, і особисто до Путіна В.В. І повірте мені, коли і якщо я доживу до повішення цієї ГБшної гниди, то щосили боротимуся за право брати участь у цьому духопідйомному заході", – написав Крігер у коментарі під постом про Михайла Жлобицького, що влаштував вибух в  управлінні ФСБ в Архангельску, та Євгена Манюрова, який атакував будівлю ФСБ на Луб'янці.

В останньому слові в суді Крігер заявив, що справді хоче побачити "путінське повішення". Активість також зауважив, що його дописи в соцмережах були лише приводом для переслідування, а судять його насправді через "антивоєнну, а тепер і відверто проукраїнську позицію", яку чоловік і не приховує.

Новини Росії

В РФ трьом вченим, які працювали над створенням технологій гіперзвукових ракет, предʼявили "дуже серйозні звинувачення". Їх звинувачують у державній зраді. Одного з вчених заарештували три тижні тому, інших – ще в 2022 році.

Раніше російські депутати запропонували відправляти на війну в Україну безпритульних собак. Так, чиновник Федот Тумусов заявив про необхідність навчити тварин різним навичкам, щоб вони допомагали витягувати поранених та брали участь у розмінуванні.

Вас також можуть зацікавити новини: