Арестович не виключає, що в Росії стартувала кампанія проти "кухаря Путіна" / фото Коммерсантъ

У мережі з'явилося відео, де чоловік стверджує, що відбував термін разом з "кухарем Путіна" Євгеном Пригожиним і знає безсторонню правду про нього. Радник Офісу президента Олексій Арестович допускає, що проти ватажка ПВК "Вагнер", який набирає в'язнів для війни проти України, навмисно запустили інформаційну кампанію.

"Давай розглянемо завдання цієї компанії. В ідеалі різко припиняється приплив зеків, якими переймається Пригожин. У нього падає кількість мобілізованих. Коло та глибина завдань, які виконують, знижується, він менше отримує грошей, а на цьому тлі падає рівень його впливу. Я думаю, що головне завдання - це зробити його токсичним в очах тих, з ким він має справу в Росії", - зазначив Арестович.

На його думку, Пригожина хочуть ізолювати від можливих додаткових джерел фінансування, впливу, успіху.

"Зараз цікаво, як він буде відповідати, він повинен почати зустрічну компанію якусь. Тому що якщо ти заявився, що такий пацан, що у тебе за відступ розстрілюють, за здачу в полон – розстріл, то ти не можеш ковтати такі речі", - підсумував радник ОПУ.

Зеки на війні проти України - що відомо

Російська влада на тлі провалів в Україні вирішила поповнювати ряди "гарматного м'яса" за рахунок ув'язнених. При цьому особисто агітував "зеків" так названий " кухар Путіна "і ватажок ПВК" Вагнер " Євген Пригожин.

6 листопада путінський посіпак оголосив про створення Центрів з підготовки військових у Білгородській і Курській областях РФ. Пізніше стало відомо, що йому вдалося завербувати більше тисячі зеків для війни проти України.

У свою чергу аналітики Американського Інституту вивчення війни вважають, що у Росії намагаються обмежити вплив Пригожина. Відомо, що створенням нового бойового угруповання доручили прокремлівському бізнесменові Армену Саркісяну, якого пов'язують з українським екс-президентом Віктором Януковичем.

Вас також можуть зацікавити новини: