На жінку поскаржилися "неназвані особи" / REUTERS

Мешканка Красноярського краю (Росія) у мережі порівняла російського президента Володимира Путіна й лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера.

Про це йдеться у рішенні Партизанського райсуду Красноярського краю.  

Жінка розмістила у групі в Viber кілька картинок з "неприйнятними суспільству порівняльними образами".

Відео дня

З-поміж них було, наприклад, зображення, яке порівнює закон про "неповагу до влади" у Росії й закон про "нелюбов до фюрера". На ще одній картинці були зображені Путін та Гітлер з написом "учень перевершив свого вчителя".

Читайте такожУ Росії впав міст (відео)Заяву на жінку написали неназвані місцеві мешканці. У суді росіянка заявила, що її обмовили за активну громадянську позицію, й додала, що лише висловлювала свою особисту думку.

Однак суд визнав її винуватою у "неповазі до влади" і призначив 30 тисяч рублів штрафу, передбаченого цією статтею.

Як писав УНІАН, російська партія ЛДПР, лідером якої є одіозний Володимир Жириновський, висунула на вибори в Орловській області неонациста Антона Раєвського. 

А губернатор Російської Республіки Комі Володимир Уйба і глава міськдуми Рязані Юлія Рокотянська привітали громадян з нагоди 22 червня – річниці вторгнення гітлерівської Німеччини в Радянський Союз 1941 року. 

Крім того,  у керівника управління Росреєстра в Курганській області Олега Молчанова під час обшуку знайшли заборонену книгу фюрера Третього рейху Адольфа Гітлера.

Вас також можуть зацікавити новини