Росію вже ніхто не слухає / Колаж УНІАН

Український блогер і журналіст Денис Казанський зазначив, що росіян у світі вже ніхто не сприймає всерйоз, і РФ сама в цьому винна - в тому числі розпочавши повномасштабне вторгнення в Україну

У новому випуску програми "Аргумент" Казанський розповів, що через постійні військові поразки від керівництва "самоусунувся" навіть Путін, тепер "всі розуміють, що "тут треба діяти вже силовими методами".

За його словами, на міжнародній арені є розуміння, що Росія виявилася слабкою: "В ефірах (пропагандист) Соловйов вже журиться, що ось нас ніхто не боїться, не бояться наших "червоних ліній".

"А на що інше вони розраховували? Росіяни зараз з таким подивом визнають якісь речі, які були зрозумілі ще до початку війни. Чому ніхто не вірив, що вони всерйоз нападуть і підуть на Київ? Зокрема я. Тому що всім було зрозуміло, що такими силами неможливо піти і захопити Київ, такою армією... Що у них, наприклад, заправників до техніки не вистачає... На цих підставах розумні аналітики робили висновки, що вторгнення неможливе. Але росіяни виявилися д*білами. Вони наплювали на все, вони поїхали танками, у них закінчилося в якийсь момент пальне - вони стали кидати (танки) в полях. Просто ніхто не міг уявити, що вони такі ідіоти! А тепер вони з таким подивом на себе дивляться: так, щось не вийшло у нас", - пояснив Казанський.

Він додав, що не здивований тим, як весь світ пасивно реагує на "верески" з Кремля: "Я, чесно, просто думаю, що більшість людей у світі їх не чує... Кого боятися? Вони самі в цьому винні".

"Червоні" лінії Росії-  головне

Напередодні повномасштабного вторгнення офіційні особи РФ, зокрема сам Путін, намагалися виправдати агресію проти України нібито загрозою перетину "червоних ліній" Росії - перспективою членства України в НАТО.

Кожен новий вид озброєння, який Захід передавав Україні, російські чиновники зустрічали з протестами та істериками. Наприклад, Москва погрожувала вдарити по країнах, які постачали Україні важку артилерію, заступник голови Ради Федерації РФ Дмитро Медведєв навіть погрожував "втопити в морській безодні" Британію.

Навесні 2023 року - після року безуспішних для росіян боїв по всьому фронту - поставки озброєння Україні вийшли на новий рівень: танки, далекобійні ракети, протиракетні установки, а тепер Захід взяв на себе зобов'язання забезпечити Україну західними винищувачами F-16

Разом з тим, США вважають малоймовірним застосування Росією ядерної зброї проти України або інших країн Європи, що було останнім "аргументом" багатьох путінських пропагандистів. Та й самі ЗСУ руйнують міф навколо потужностей "другої армії світу" - спершу вигнавши окупантів з більшості захоплених 24 лютого 2022-го територій. Останнім ударом для роспропаганди стало перехоплення ППО ЗСУ "гіперзвукової" ракети "Кинджал".

Вас також можуть зацікавити новини: