Перший півфінал конкурсу Євробачення-2019 завершився проходженням у фінал десяти країн з 17: Греції, Білорусі, Сербії, Кіпру, Естонії, Чехії, Австралії, Ісландії, Сан-Марино та Словенії.

Читайте такожЄвробачення 2019: букмекери різко оновили прогнози після першого півфіналу

Хто стане лідером з 18 учасників другого півфіналу стане відомо 17 травня. Музичні експерти кажуть, що у другому півфіналі беруть участь сильніші виконавці.

Фінал головного пісенного конкурсу відбудеться 18 травня в Тель-Авіві. В якості запрошеної зірки виступить Вєрка Сердючка з піснею-переможницею минулого року Toy ізраїльської співачки Нетти Барзілай.

А з хітом Вєрки Сердючки "Dancing lasha tumbai, що посіла друге місце на "Євробаченні" в 2007 році, виступить Елені Фурейра, яка торік представляла Кіпр і також взяла срібло на конкурсі.

Але головною подією фіналу Євробачення-2019 стане виступ королеви поп-музики Мадонни. Вона виконає дві пісні з нового альбому Madame X. Її участь була під питанням, оскільки співачка засуджує кровопролитний конфлікт в регіоні.

УНІАН пропонує познайомитися з усіма учасниками другого півфіналу конкурсу Євробачення-2019.

1. Вірменія: Srbuk - Walking Out

Виконавиця Србуї Саргсян, що представляє Вірменію на Євробаченні в 2019 році, добре знайома українським глядачам. У 2018 році дівчина брала участь у пісенному шоу "Голос країни" і посіла на ньому четверте місце.

На батьківщині дівчина стала популярною в 2010 році після участі у вірменській версії шоу Х-Фактор, де вона стала срібною призеркою. У 2019 24-річна Србуї Саргсян представить Вірменію на Євробаченні.

2. Ірландія: Sarah McTernan – "22"

Представниця Ірландії на конкурсі 25-річна Сара МакТернан також придбала популярність після телевізійного вокального шоу. У 2015 році співачка взяла участь у четвертому сезоні ірландського "Голосу країни".

Крім вокалу, виконавиця володіє безліччю музичних інструментів. Серед них скрипка, гітара, гавайська гітара, фортепіано і свисток. Співачка поєднує музичну кар'єру з вихованням дворічної доньки.

3. Молдова: Anna Odobescu – Stay

Представниця Молдови на Євробаченні Ганна Одобеску стала популярною після виступу на фестивалі "Слов'янський базар" у 2016 році. Тоді виконавиці віддали другу премію.

У 2019 році Анна Одобеску спробує свої сили на міжнародному конкурсі в Тель-Авіві.

4. Швейцарія: Luca Hänni - She Got Me

Молодий представник Швейцарії має не лише добрі вокальні дані, але і неабияку зовнішністю - одним з досягнень 24-річного Луку Ханні - премія Bravo Otto в номінації Суперкрасунчик.

Хлопець уже завоював серця багатьох глядачок Євробачення. Але крім привабливої зовнішності співак продемонструє музичний талант. Ханні став відомим у 17-річному віці після перемоги в німецькій версії шоу Pop Idol.

5. Латвія: Carousel - That Night

Латвію представить молодий дует, який виступає під сценічною назвою Carousel. У музичний тандем хлопець і дівчина об'єдналися тільки в 2015 році.

Чоловік виконує гітарну партію, а вокалістка відповідає за звучання тексту. Виконавці вступають з оригінальною музикою і планують записати дебютний альбом.

6. Румунія: Ester Peony - On A Sunday

Румунію представить співачка румунсько-канадського походження Олександра Крецу, яка виступає під псевдонімом Естер Пеони.

Співачка починала з виконання каверів і створення текстів для інших музикантів. У 2015 році її талант помітив румунська лейбл, а вже в 2016 вона виступила у першому турі.

7. Данія: Leonora - Love Is Forever

Від Данії на Євробаченні-2019 виступить несподівана конкурсантка. Леонора Колмор Єпсен є триразовою чемпіонкою Данії з фігурного катання.

Вона виконає пісню під назвою Love Is Forever. Текст для неї написано англійською, французькою, датською та німецькою.

8. Швеція: John Lundvik - Too Late For Love

Музикант Джон Лундвик вже намагався потрапити на Євробачення. У минулому році співак пройшов у фінал шведського нацвідбору, але посів тоді третє місце.

Музичну кар'єру хлопець почав у 2010 році з написання пісень для інших виконавців. Зараз він виступає з авторськими піснями.

9. Австрія: PÆNDA - Limits

Габріела Хорн, яка виступає під псевдонімом PÆNDA, не тільки співачка і автор пісень, але ще і музичний продюсер. Виконавиця представить у другому півфіналі Австрію з треком Limits.

Під нинішнім сценічним ім'ям співачка дебютувала в 2016 році, тоді вона випустила перший сингл. У 2018 виконавиця випустила дебютний альбом з 12 піснями.

10. Хорватія: Віяр - The Dream

Одним з найбільш молодих виконавців на 64 пісенному конкурсі Євробачення стане представник Хорватії. Роко Блажевичу виповнилося 18 років.

Путівку на конкурс хлопцеві принесла перемога на фестивалі Dora. Хлопець займається музичною діяльністю з 2017 року і віртуозно грає на фортепіано та органі.

11. Мальта: Michela - Chameleon

Ще однією 18-річної конкурсанткою у другому півфіналі конкурсу стане Мікела Паче, що представляє Мальту.

У поточному році дівчина стала переможницею в першому сезоні мальтійської версії шоу Х-фактор. Крім контракту з компанією Sony Music Entertainment, призом за перемогу для співачки став шанс представити рідну країну на Євробаченні.

12. Литва: Jurij Veklenko - Run With The Lions

Представник Литви 28-річний Юріус Векленко з'являвся на Євробаченні неодноразово і кілька разів намагався потрапити на конкурс в якості конкурсанта.

У 2012 році музикант вперше прийшов на нацвідбір на Євробачення з дебютним треком Tu ne Viena. Другу спробу потрапити на конкурс хлопець зробив наступного року.

На сцену Євробачення Юріус потрапив в якості бек-вокаліста з дуетом Моніки Линкіте і Вайдаса Бауміли в 2015 році у Відні. У 2017 році хлопець пройшов у фінал литовського національного відбору на Євробачення.

13. Росія: Сергій Лазарєв - Scream

Представником Росії стане Сергій Лазарєв. Музикант вже представляв стану на конкурсі в 2016 році. 

Примітно, що переможницею конкурсу стала українська співачка Джамала.

14. Албанія: Jonida Maliqi - Ktheju tokës

Албанію представить досвідчена 36-річна співачка Іоніда Маличи. Вона почала свою музичну кар'єру ще в 13-річному віці.

На рахунку виконавиці популярна музична версія "Ромео і Джульєтти", четвертий сезон "Танці з зірками Албанії" в якості ведучої, і суддівство п'ятого сезону "Голоси Албанії" в 2016 році.

Конкурсну пісню на Євробачення-2019 співачка виконає рідною албанською мовою.

15. Норвегія: KEiiNO - Spirit In The Sky

Представляти Норвегію на Євробаченні будуть переможці 57 випуску норвезького національного відбору "Мелоді Гран Прі". Ними стала популярний гурт KEiiNO. Всього у нацвідборі виступили 10 учасників.

Артисти виступлять на конкурсі з двомовною піснею Spirit In The Sky, написаною англійською та саамською мовами. 

16. Нідерланди: Duncan Laurence - Arcade

Одним з фаворитів Еврвидения в 2019 році визнають представника Нідерландів Дункана Лоуренса. Хлопець виступить на конкурсі з треком Arcade.

Ця пісня стала причиною серйозного скандалу, який загрожує виконавцю дискваліфікацією. Одним з правил змагання є те, що конкурсна пісня не повинна виконуватися і публікуватися раніше, ніж 1 вересня 2018 року. Але в інтернеті знайшли відео з піснею Дункана, що датується 2017 роком.

17. Північна Македонія: Tamara Todevska - Proud

Тамара Тодевська вже не вперше виступатиме на Євробаченні. Артистка у травні 2008 року з співаками Врчак і Адріян представляла Македонію на міжнародному конкурсі Євробачення. У 2014 році вона виступила в якості бек-вокалістки у своєї сестри Тіяни, представниці Македонії.

18. Азербайджан: Chingiz - Truth

Музикант з Азербайджану Чингіз Мустафаєв раніше намагався потрапити на Євробачення. Він брав участь у нацвідборі в 2011 році, але не зміг навіть пройти у фінал.

У 2019 році 28-річному Чингізу Мустафаєвау пощастило більше - він представить Азербайджан у другому півфіналі конкурсу.

Як повідомляв УНІАН, перший півфінал "Євробачення-2019" відбувся 14 травня, другий - 16. Фінал - 18 травня. Церемонія відкриття пісенного конкурсу Євробачення-2019 відбулася в неділю, 12 травня, в Тель-Авіві. Зазначимо, жителі України не зможуть голосувати за учасників пісенного конкурсу Євробачення 2019, оскільки наша країна не братиме в ньому участі.

Довідка. НСТУ, як і кожен рік, запропонувала переможцю національного відбору, співачці MARUV, укласти договір для представлення України на пісенному конкурсі, однак після переговорів MARUV відмовилася підписувати договір. Телерадіокомпанія по черзі звернулася до фіналістів, які зайняли друге та третє місця за результатами відбору, але гурти Freedom Jazz і Kazka також відмовилися від участі в «Євробаченні-2019».

В НСТУ зазначили, що нинішній відбір «виявив і привернув увагу суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв'язках артистів з шоу-бізнесом на території держави-агресора, які і на п'ятому році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними.

Для частини суспільства цей факт прийнятний, а в іншій частині викликає обурення і неприйняття». Також в НСТУ нагадали, що законами України не передбачено жодних обмежень щодо роботи артистів на території РФ, незважаючи на великий суспільний запит на врегулювання цієї ситуації.