На Європейську площу в Києві масово прибувають учасники акції

На Європейську площу Києва масово прибувають люди, які виступають проти рішення уряду про призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Тим часом, у Харкові учасники Євромайдану через заборону проведення масових заходів у зв'язку із спалахом ГРВІ вийшли на акцію у медичних масках.

Відео дня

Причиною стало те, що сьогодні в Харкові через загострення епідеміологічної ситуації обмежили проведення масових заходів і в усіх лікувальних закладах ввели карантин.

Також сьогодні у Чернігові близько 12.00 державні виконавці за підтримки міліції знесли Євромайдан, розташований у сквері імені Попудренка, поблизу Красної площі. Як повідомляли місцеві ЗМІ, знесення відбувалося у достатньо грубій формі, один із мітингувальників облив себе бензином та намагався знійснити самоспалення.

Однак учасники Євромайдану в Чернігові заявили про намір продовжувати акцію до 29 листопада.

Також сьогодні на тернопільський Євромайдан прийшли близько тисячі студентів, але правоохоронці змусили студентів забрати встановлений посеред Театрального майдану намет, мотивувавши тим, що студенти зарано розпочали акцію, яку зареєстрували на 13 годину.

Схожі акції відбувалися й за межами України. Так, у Норвегії зібралося аж два Євромайдани, у Берліні на Євромайдан вийшли 250 людей, причому до акції приєдналися українці, які спеціально прибули до Берліна з Гамбурга, Дрездена, Лейпцига та Штутгарта.

Крім того, парламентська меншість Грузії виступила з ініціативою підтримати "європейські прагнення українського народу", і при цьому засудити політику Росії.

За підсумками попередніх акцій в міліції почали розглядати скарги усіх сторін на правопорушення з боку як мітингувальників, так і правоохоронців.

Опубліковано відео, на якому провокатори застосовують сльозогінний газ проти "Беркуту" і "тітушок"

Столична прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання мітингувальниками працівникам комунальних служб у демонтажі наметів на Майдані Незалежності.

Також сьогодні народний депутат Юрій Стець звернувся до генерального прокурора України Віктора Пшонки з проханням перевірити інформацію про факти перешкоджання журналістській діяльності співробітниками спецпідрозділу “Беркут” під час акцій протесту в Києві 24 листопада.

Янукович обіцяє найближчим часом все пояснити про євроінтеграцію

Президент України Віктор Янукович заявляє, що найближчим часом у широкому інтерв’ю на телебаченні відповість на всі запитання.

Фюле назвав крайній термін вирішення питання про угоду з Україною

Крайнім терміном вирішення питання щодо угоди про асоціацію з ЄС є ранок п’ятниці, 29 листопада

Раніше сьогодні керівники Європейського Союзу заявили, що пропозиція підписання Угоди про асоціацію з Україною на Вільнюському саміті "Східного партнерства" все ще залишається на порядку денному, незважаючи на рішення уряду України призупинити підготовку до підписання угоди

Янукович збирається на саміт у Вільнюсі

Президент України Віктор Янукович планує відвідати саміт «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада.

Про це журналістам у Києві сказав міністра закордонних справ Леонід Кожара.

У Раді зареєстровано законопроект про "перерви у відбуванні покарання"

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо перерви у відбуванні покарання

Доньку Тимошенко не пустили на довгострокове побачення з матір'ю

Доньку екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Євгенію не пустили до матері на довгострокове триденне побачення, яке мало розпочатися сьогодні у ЦКЛ “Укрзалізниця” у Харкові.

Начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков пояснив, що екс-прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні не матиме можливості провести зустрічі ні з захисниками, ні з соратниками через загострення санітарно-епідеміологічної ситуації.

Також сьогодні до Тимошенко не пустили Арсенія Яценюка та подружжя Луценків

Лех Валенса вважає, що в Україні можливий будь-який сценарій

На думку колишнього президента Польщі Леха Валенси, в Україні можливий будь-який сценарій розвитку подій

Євросоюз не хоче брати участь у тристоронніх переговорах з Україною та РФ

Європейський Союз не бачить можливості підключити Росію до переговорів України і Євросоюзу про асоціацію, діалог може вестися лише на двосторонній основі

У той же час, у Митному союзі вважають, що тривала невизначеність в ситуації з підписанням угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом може негативно вплинути на торгівлю України з МС

У Раді НБУ допускають прискорену грошову емісію

Вересневі рекомендації ради Національного банку України допускають перевищення зростання монетарної бази над запланованим рівнем, повідомляється в монетарному огляді за січень-вересень, розміщеному на сайті регулятора

Тимошенко оголосила безстрокове голодування

Екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко оголосила безстрокове голодування з вимогою до Президента України Віктора Януковича підписати Угоду про асоціацію з ЄС