Ніцой вважає, що російськомовні зірки приносять шкоду нашій країні і нашим дітям / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Скандальна українська письменниця Лариса Ніцой після звинувачень на адресу футболіста збірної України з футболу Артема Довбика через російську мову знову згадала цю ситуацію.

Як розповіла Ніцой в програмі "Рандеву" з Яніною Соколовою, тоді вона зверталася не особисто до Довбика, а до всіх спортсменів, які говорять російською мовою. Ніцой вважає, що такі зірки приносять шкоду нашій країні та нашим дітям.

"Пост про Довбика - це було не персонально до нього. Він є узагальненим персонажем усіх наших зірок. Довбик став ще одним сигналом для наших українських дітей, щоб говорити російською мовою. Тому що всі зірки говорять по-російськи. Відчувається, що в житті Довбик говорить українською, це відчувається за його вимовою, що російська для нього не рідна мова, але публічно він говорить російською. І він дає шкідливий сигнал дітям і юнакам, за яких ми боремося. Він множить на нуль нашу українізацію", - сказала Ніцой.

Читайте такожСкандальна письменниця Ніцой забула декомунізувати назву власного підприємства

За словами Ніцой, якою мовою говорить людина, такою її сприймають у всьому світі. Письменниця також прокоментувала свої слова про те, що Довбик - "московит".

"Якщо Артем Довбик говорить московською мовою, мовою московського царства, то він хто? Француз? Говорячи про Довбика ми не обговорюємо його гол. Ми обговорюємо його мову в публічному просторі", - зазначила письменниця.

При цьому Ніцой не вважає, що ображає когось, критикуючи людей за мову спілкування.

Мовний скандал навколо Ніцой і Довбика