Наомі Осака / twitter.com/australianopen

У Мельбурні завершився фінальний поєдинок жіночого одиночного розряду, в якому 21-річна японська тенісистка Наомі Осака здобула перемогу над 28-річною Петрою Квітовою з Чехії.

Рахунок гри, яка тривала майже дві з половиною години, - 7:6, 5:7, 6:4 на користь молодої японки. Про це повідомляє офіційний сайт змагань.

По ходу стартового сету обидві тенісистки не зуміли виграти жодного гейму на подачі суперниці. На тай-брейку Осака зіграла набагато впевненіше опонентки, вигравши вирішальний гейм - 7:2.

Відео дня

Читайте такожЖіночий фінал Australian Open: битва за титул і звання першої ракетки світу

Кульмінацією другого сету став потрійний матчбол японки в дев'ятому геймі, який вона мала на подачі суперниці. Однак чешка, програючи 0:40, у вирішальний момент зуміла забрати свою подачу, а потім і виграла весь сет.

На старті вирішального сету Наомі зуміла зробити брейк і після цього вийшла вперед 3:1. Потім японка дуже впевнено зіграла на своїх подачах і завершила зустріч в сумі з п'ятого матчболу.

Слід зазначити, що Осака виграла другий турнір Великого Шолома поспіль - у вересні 2018-го вона тріумфувала також на US Open.

Як повідомляв УНІАН, у неділю відбудеться чоловічий фінал Australian Open, в якому зустрінуться перша і друга ракетки світу - Новак Джокович і Рафаель Надаль.