Сюжет дня : Затримання російського танкера в Ізмаїлі

Затримання російського танкера в Ізмаїлі

Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою 25 липня затримали російський танкер NEYMA, який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці наприкінці листопада минулого року.

За фактом блокування танкером NEYMA Керч-Єнікальського каналу в Керченській протоці слідчими СБУ, під процесуальним керівництвом Військової прокуратури, було розпочато і проводиться досудове розслідування. 

Крім того, вказується, що, згідно із зібраними військовою прокуратурою та слідчими СБУ доказами, заочно повідомлено про підозру 15 посадовим особам вищого військового керівництва РФ, у тому числі одному контр-адміралу, двом віце-адміралам та генерал-полковнику.

24 липня, за інформацією українських прикордонників, у порт Ізмаїл під прапором РФ зайшов танкер «NIKA SPIRIT», який за номером ІМО - 8895528, згідно з даними міжнародної інформаційної системи EQUASIS, ідентифіковано як вже відомий танкер NEYMA, що був використаний для перекриття Керченської протоки. 

Слідство встановило, що танкеру NEYMA, з метою приховання причетності у незаконних діях та акту агресії, які відбувалися 25.11.2018, російськими власниками змінено назву на NIKA SPIRIT.

Новини про затримання в Ізмаїлі російського танкера, що блокував українські кораблі в Керчі

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся