The Guardian: АНБ слухало телефони 35 світових лідерів

Телефонні номери 35 світових лідерів передав АНБ неназваний високопоставлений американський чиновник у складі списку з 200 номерів. Ці телефони були негайно поставлені на прослуховування, повідомляє видання. Імена керівників держав, чиї телефони прослуховувалися, не називаються.

Також сьогодні стало відомо, що Едвард Сноуден має у своєму розпорядженні 30 тисяч документів, що підтверджують стеження США за Росією. Рівень стеження за РФ, - так само як за Бразилією, Мексикою, Францією та Австралією, - був "середнім", тоді як наймасштабніше перехоплення телекомунікацій велося в Афганістані, Пакистані, Ірані, Саудівській Аравії та Іраку.

Відео дня

За даними видання, американська влада в даний час попереджає ряд зарубіжних розвідок, з якими таємно співпрацює, що деякі з наявних у Сноудена документів містять інформацію про збір цими спецслужбами даних про Росію, Іран та Китай. Зокрема, може бути оприлюднена інформація про те, як одна з країн НАТО збирала для Військово-повітряних і Військово-морських сил США цінні розвіддані про Росію, повідомляє газета з посиланням на джерело в адміністрації, яке погодився говорити лише на умовах анонімності.

Крім того, США викрили у стеженні за урядом Італії. Агентство національної безпеки США (АНБ) і Британський центр урядового зв'язку (GCHQ) займалися відстежуванням внутрішньої комунікації італійського уряду і військових відомств країни.

До завершення суду питання помилування Тимошенко не розглядатиметься - Лукаш

До завершення судових процесів тяжкі злочини, підозра у тяжких злочинах, навіть інші сукупні обставини унеможливлюють розгляд комісією цього питання.

Путін: Росія буде захищати свій ринок від українських товарів

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявляє, що Росія буде змушена захистити свій ринок від українських товарів у разі підписання Україною асоціації з ЄС.

Міністри залишили Раду під вигуки опозиції "Відставка!"

Представники уряду залишили сесійний зал парламенту під вигуки опозиції: "Відставка!"

Це сталося після того, як депутати від фракції «Свобода» вимагали, щоб на їх запитання щодо подій навколо Київради відповідав міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, якого не було на Годині запитань до уряду.

Екс-ректор Мельник не хоче свідчити в режимі відеоконференції

Колишній ректор Національного університету податкової служби Петро Мельник, який втік до Америки, не збирається давати свідчення слідству в режимі відео-конференції.

«Навіщо йому ця відео-конференція? Мій клієнт зараз не хоче ні з ким спілкуватися, коли буде така необхідність, він сам вийде на зв'язок», - сказав його адвокат Руслан Місюна, додавши: «Мені незрозуміло, чому Мельник - у розшуку, якщо прокуратурі відома його адреса. А те, що справу з причини його розшуку призупинено, я дізнався з інтернету».

Держборг України виріс до 69 млрд дол

Загальна сума державного та гарантованого державою боргу України за вересень 2013 зросла на 708 млн дол, або на 1,04 %, - до 69,060 млрд дол (552 001 млрд грн).

Янукович підпише закон щодо вирішення питання Тимошенко - Рибак

Голова ВР Володимир Рибак заявляє, що Віктор Янукович висловив готовність до підписання закону, яким буде вирішуватися питання екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, в разі прийняття такого документа парламентом.

Найактивніших прихильників Маркова затримали на два місяці

Приморський районний суд Одеси виніс рішення на два місяці взяти під варту чотирьох найактивніших учасників штурму Одеського облУВС.

Росіяни оглянули заводи Roshen і нічого не сказали

Робоча група Росспоживнагляду завершила перевірку українських фабрик корпорації Roshen, проте ніяких висновків поки не надала.

«За тією інформацією, яку я маю, вони повинні 25-го числа закінчити перевірки та підписати акт про результати роботи... Вони підсумки не підводять, спільний акт не розглядають і збираються відлітати», - сказав перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Іван Бісюк.

ЄС підпише угоду з Україною після вирішення питання Тимошенко

Європейський союз готовий підписати угоду про асоціацію з Україною тільки після того, як буде вирішена проблема "вибіркового правосуддя".

У Британії українця Лапшина засудили до довічного ув'язнення

Кримінальний суд Лондона виніс вирок українському аспіранту Павлу Лапшину - його засудили до довічного ув'язнення.

Туск закликав не використовувати справу Тимошенко проти євроінтеграції України

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав країни-члени Євросоюзу, які налаштовані скептично, не використовувати "справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко" для гальмування зближення Києва і ЄС.

Україна , Угорщина та Хорватія створять газовий коридор

Україна, Хорватія і Угорщина домовилися розширити існуючі трубопроводи з метою створення коридору, яким буде транспортуватися природний газ через ці три країни і підключитися до майбутнього Трансадріатичного газопроводу в Південній Європі.

Країни Митного союзу ухвалили рішення про приєднання Вірменії

Лідери Росії, Білорусі і Казахстану за підсумками засідання Вищої Євразійської економічної ради ухвалили рішення про приєднання Вірменії до Митного союзу і Єдиного економічного простору.