Через ДТП з молоковозом на Волині 800 будинків залишились без газу / фото ДСЧС

На Волині кількість абонентів, які сьогодні залишилися без газопостачання через ДТП за участю молоковоза, що перекинувся та пошкодив два газопроводи, збільшилась до 824.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив начальник аварійно-відновлювальної служби ПАТ «Волиньгаз» Валентин Киричук.

Читайте такожКількість постраждалих внаслідок смертельної ДТП з автоцистерною на Львівщині зросла до 10

Відео дня

За його інформацією, станом на 18.00 без газопостачання залишилися 824 абоненти у трьох селах Луцького району - Лище, Воротнів і Верхівка.

«Ситуація ускладнюється тим, що пошкоджений газопровід розташований на відстані двох метрів над водоймою, в яку впав молоковоз. Розгерметизований газопровід потрібно не лише з’єднати за допомогою крана, а й провести зварювальні роботи, знову закріпити його над водою та в кінцевій точці здійснити продувку. Ми не ризикуємо пускати газ в темну пору доби, тому всіх поінформували, що пуск газу розпочнеться завтра, 4 січня, о 8-й ранку і триватиме щонайменше три години. Якщо людини, припустимо, не буде на місці в цей час, то пуск газу відбудеться за її зверненням індивідуально», - зазначив Киричук.

Він запевнив, що сьогодні бригада ПАТ «Волиньгаз» працюватиме допоки не виконає запланований обсяг робіт.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні на Волині три населених пункти залишилися без газопостачання через ДТП за участю молоковоза, який перекинувся та пошкодив два газопроводи. Раніше повідомлялося про 350 абонентів.