Ілюстрація: Peter.Thurgood via flickr.com

На Волині поліція затримала 52-річного місцевого жителя, який в лісі з мисливського карабіна випадково вбив податківця.

Як сьогодні повідомила прес-служба поліції у Волинській області, учора, 17 квітня, в лісовому масиві поблизу села Гречища Любешівського району 52-річний місцевий житель під час розряджання мисливського карабіна випадково вистрелив у 32-річного лучанина. Внаслідок поранення чоловік загинув.

Читайте такожВ Одесі невідомий поранив іноземця з вогнепальної зброї

Відео дня

Як зазначається в повідомленні, правопорушника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та вилучили мисливську зброю, зареєстровану у встановленому законом порядку.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 119 Кримінального кодексу України. Йдеться про вбивство через необережність. Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років. Досудове розслідування триває.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, трагедія сталася на полюванні, коли 52-річний житель Любешівського району намагався упіймати рушницю, що падала, та випадково натиснув на курок. Куля потрапила потерпілому в голову.

Загиблий чоловік працював у податковій службі Волині. Одружений, має дитину.

Як повідомляв УНІАН, на Сумщині правоохоронці затримали двох зловмисників, які перевозили в багажнику автомобіля тіло вбитого чоловіка.