В Україні цього тижня не виключені заморозки / фото Manfred Richter / Pixabay

Найближчого тижня погода в Україні буде нестійкою, з коливаннями температури й атмосферного тиску, а також дощами, грозами та поривчастим вітром. А у другій половині тижня навіть ймовірні заморозки. Про це повідомляє синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, погода в Україні очікується більш нестійкою та вологою порівняно з першою половиною місяця.

"Циклонічна діяльність та активізація атмосферних фронтів на тлі зниженого тиску призведе до випадання дощів, особливо у західних та північних областях", - каже синоптик.

Тепло, за його словами, розподілиться країною вкрай нерівномірно. Зокрема, південно-східні регіони перебуватимуть в аномально теплій повітряній масі, а на західні та північно-західні області України пошириться досить холодне повітря з боку Балтійського моря та Скандинавського півострова.

"Тому в другій половині тижня тут не виключені заморозки як на поверхні ґрунту, так і місцями у повітрі", - попереджає Ігор Кібальчич.

Погода 15 квітня

На початку тижня, за даними синоптика, дощі, місцчми з грозами, пройдуть у більшості регіонів України. Ввечері місцями у західній частині опади будуть значними. Вдень у північних та східних областях окремі пориви вітру сягатимуть 15-17 м/с. Температура повітря в північних та західних областях знизиться до +13…+18 °С, на Буковині та Закарпатті +18…+23 °С. У південних, центральних та східних областях стовпчики термометрів покажуть +19…+24 °С, а на Одещині та Миколаївщині розігріє аж до +24…+29 °С.

Погода 16 квітня

У вівторок, погода в Україні буде нестійкою. Пройдуть короткочасні дощі у більшості областей, крім південної та центральної частини України. Подекуди можливі грози. Місцями пориви вітру сягатимуть 15-0 м/с. У північних та західних областях вночі буде +6…+11 °С, вдень +12…+17 °С. У південних, центральних та східних областях вночі +11...+16 °С, а вдень +23...+28 °С.

Погода 17 квітня

У середу, за дними Ігоря Кібальчича, у більшості областей, окрім південно-східної частини, пройдуть дощі. Місцями опади будуть інтенсивними. Не виключені й локальні грози. У Приазов'ї та на Донбасі вдень місцями пориви вітру 15-20 м/с. Вночі у західних та північних областях температура знизиться до +2…+7 °С, на південному сході +10…+15 °С. Вдень повітря прогріється до +9…+14 °С, а на південному сході стовпчики термометрів покажуть +18…+25 °С.

Штормове попередження в Україні

На сьогодні, 15 квітня, у низці областей України оголосили  рівень небезпечності. За даними синоптиків, вже найближчим часом і до кінця доби у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях очікуються грози та місцями шквали 15-20 м/с.

Вас також можуть зацікавити новини: