Астролог вважає, що текст гімну України не потрібно змінювати, а скласти повністю заново / фото УНІАН

15 січня, в 17-у річницю затвердження Верховною Радою державного гімну України, астролог Влад Росс розповів, чому його треба терміново замінити.

"Гімн України потребує змін, щоб він сприяв благополуччю та процвітанню країни. Перш за все, з тексту слід вилучити перші рядки тексту: "Ще не вмерли України ні слава, ні воля...". Якщо у нас буде гімн з такими словами, то ми ніколи не досягнемо економічного благополуччя. Слів "мертвий" або "вмирати" взагалі не може бути в тексті гімну", - зазначив Росс у коментарі "Главреду".

За словами астролога, у гімні України є й інші несприятливі рядки.

Відео дня

"Слова з надією на те, що хтось загине, зникне, як роса на сонці", що все просто вимре навколо нас – прояв чисто рабської психології, що неприпустимо в гімні: тобто ми самі нічого не робимо, а просто чекаємо, поки у нас все саме якось складеться і станеться. В тому числі, чекаємо, що "вороженьки" самі подохнуть, а потім настане світле майбутнє. Але це так не працює", - додав він.

Читайте такожКонституція за примусом

Експерт радить слід звернути увагу на те, як складено гімн Хорватії.

"У гімні Хорватії йдеться про те, що їхня земля – найкраща, чудова, що їхня історія – героїчна, хороша. Нам потрібен подібний. До речі, у Хорватії теж були територіальні проблеми, однак вони вичерпалися, щойно хорвати змінили гімн", - розповів Росс.

"Я вважаю, що текст гімну України не потрібно змінювати, а скласти повністю заново. Нам потрібен абсолютно новий текст, хіба що можна залишити лише деякі слова", - резюмував він.

Нагадаємо, у Верховній Раді вже не раз були зареєстровані законопроекти про зміну державного гімну, але до голосування справа так і не дійшла.