Кернес переніс переліт нормально — міськрада / фото instagram.com/gepard59

Харківський міський голова Геннадій Кернес переніс переліт до Німеччини "абсолютно нормально". У міськраді визнали, що цього тижня стан Кернеса погіршився, медики пов'язують це з пораненням після замаху у 2014 році.

Читайте такожКернеса у важкому стані доставили в "Шаріте": з'явилося відео з "евакуаційного" літака

Про це на брифінгу 17 вересня заявив речник міськради Юрій Сидоренко, пише Суспільне. Харків.

"Проти ночі він був доставлений спеціалізованим медичним літаком до Німеччини у протиковідній капсулі - за останніми медпротоколами, хворі на COVID транспортуються саме таким чином", — повідомив Сидоренко.

"Доставлений був не так, як представляли це деякі "дружелюбні" пабліки, не на апараті, він був підключений до апарату високопотокової подачі кисню. Він був абсолютно у свідомості і зараз перебуває у свідомості, що підтверджує його друг Павло Якович Фукс, який оприлюднив навіть відео з літака, який з ним спілкувався", — додав він.

За його словами, мер не хотів залишати Україну.

"Сам Кернес не хотів залишати Україну і їхати на лікування до Німеччини, але під тиском близьких та рідних він на це погодився. Політ літаком переніс абсолютно нормально, це може свідчити про те, що стан ого здоров’я не такий поганий, як представляють "дружелюбні" пабліки, інакше б лікарі навіть не погодилися на його транспортування", — сказав Сидоренко.

Стан Кернеса днями погіршився.

"У вівторок, здається, сталася погіршення здоров’я, ми це визнаємо, але наполягаємо на том, що всі розмови, всі чутки, всі плітки про кому, про набряк мозку, інсульт, є фейками, які запускаються спеціально і спровоковані загостренням не тільки осіннім, але і загостренням політичної хвороби, політичними перегонами", — сказав Сидоренко.

Загострення лікарі пов'язують із пораненнями, які Геннадій Кернес отримав 28 квітня 2014 року під час пробіжки, на нього стався замах у результаті цього замаху було пошкоджено хребет, спинний мозок, одне з легень, печінка. Від цього Геннадій Кернес отямився, але COVID-19, спровокував не лише запалення легень, але відлуння того пострілу.

"Наскільки я розумію, зараз життю Кернеса нічого не загрожує", — повідомив речник мерії.

У клініці в Німеччині Кернес пройде повне обстеження.

Кернес захворів коронавірусом: що відомо

  • Кернес не з'являється на публіці близько трьох тижнів - востаннє він брав участь у публічних заходах на День міста, 23 серпня. Вранці 11 вересня біля будівлі 17-ї міської лікарні журналісти помітили автомобіль Toyota з номерами "0202" - такі ж цифри присутні на номерах декількох машин, якими користуються Геннадій Кернес, його охорона і оточення.
  • 61-річний Геннадій Кернес - один з претендентів на посаду Харківського міського голови на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. Влітку 2020 року він заявив, що йде на вибори разом з партією "Блок Кернеса-успішний Харків". У разі перемоги Кернес втретє буде мером Харкова.
  • 14 вересня ZN.UA з посиланням на джерела в офісі президента повідомило, що мер Харкова Геннадій Кернес захворів коронавірусом і впав у кому.
  • Харківська міськрада офіційно спростувала інформацію про те, що міський голова Геннадій Кернес нібито впав у кому. При цьому там підтвердили, що мер на лікарняному, але не стали уточнювати діагноз.
  • Пізніше "Українська правда" з посиланням на директора Департаменту інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрія Сидоренка підтвердила, що у Кернеса - коронавірус. Його стан стабільно важкий, але він у свідомості.  У Кернеса діагностували пневмонію і підтвердили захворювання коронавірусом.
  • 17 вересня Telegram-канал Харків NOW повідомив, що Кернеса госпіталізували через загострення хронічних захворювань. За інформацією Newsroom, харківського мера лікуватимуть у клініці Charite.