У парламенті зареєстрований законопроект, який забороняє послам і грантовим активістам керувати Україною / фото ua.depositphotos.com

Народний депутат України Антон Поляков зареєстрував у Верховній Раді законопроект про "відновлення суверенітету України у сфері держуправління". У разі його прийняття іноземні держави, міжнародні організації, а також фінансовані з-за кордону громадські активісти не зможуть більше впливати на державну політику країни.

"Влада багато говорить про народовладдя і захист суверенітету, а тим часом Україною керують посли G7, МВФ і незрозуміло ким фінансовані "громадські активісти". Сьогодні зареєстрував у парламенті Декларацію про відновлення суверенітету України у сфері держуправління", - написав народний обранець у Telegram, виклавши там відповідні скріншоти.

Зокрема, подана Поляковим Декларація передбачає заборону іноземцям займати держпосади в Україні, в тому числі шляхом отримання громадянства України, не відмовляючись від іншого громадянства. Також люди, які отримують гроші з-за кордону, не зможуть фінансувати в Україні політичні кампанії, ЗМІ та брати участь в управлінні країною. Крім того, іноземцям буде заборонено бути членами конкурсних комісій і відбирати для України чиновників, суддів і будь-яких інших службовців.

Відео дня

Також у тексті Декларації прописані прямі заборони для Кабінету Міністрів і президента України на співпрацю з міжнародними організаціями та грантовими активістами.

Іноземних послів, які втручатимуться у внутрішні справи України, депутат пропонує оголошувати персонами non grata.

Згідно з документом, всі законодавчі норми, які йому суперечать, автоматично втратять юридичну силу, а Кабмін буде зобов'язаний у тримісячний термін подати відповідні поправки до законодавства.

Поляков запевняє, що в разі підтримки його законопроекту, можна буде "припинити практику зовнішнього втручання в управління країною".