Росія скидає авіабомби з літаків Су-35 / фото Міноборони РФ

Російські літаки впустили ще дві авіабомби на Бєлгородську область, пише російське видання ASTRA з посиланням на власні дані.

"2 ФАБ-500 були знайдені за 2 кілометри від села Крюково 30 березня. Таким чином, за останні 2 тижні відомо вже про 14 авіабомб, що впали в регіоні", - йдеться у повідомленні.

Вказується, що інші випадки фіксувалися:

Відео дня
  • 20 березня стало відомо про ФАБ, що впали в селах Введенська Готня і Замостя;
  • 21 березня дві ФАБ-500 знайшли в районі села Антонівка Грайворонського міського округу та в Борисівському районі в районі села Крюкове;
  • 22 березня дві ФАБ-250 знайшли в районі села Шалаєве Валуйського міського округу і за 5 кілометрів від села Казинка цього ж округу;
  • 25 березня ФАБ-50 знайшли в районі села Смородине Яковлевського міського округу; цього ж дня ФАБ-250 знайшли в районі села Зибине Борисівського району;
  • ФАБ-500 виявлено в районі села Безсонівка 27 березня;
  • ФАБ-250 було виявлено в районі села Безімено вранці 28 березня; того самого дня ФАБ-500 знайшли в селі Нечаєвка;
  • 28 березня в Бєлгородському районі між селами Безсонівка і Весела Лопань виявили кориговану авіабомбу на 1,5 тонни в тротиловому еквіваленті, яку "впустив" російський бомбардувальник, через виявлення КАБ-1500 було перекрито дорогу між селами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов розповів про стан російської стратегічної авіації.

"Усе, що росіяни роблять, це - винятково підтримують їхній (літаків) стан для того, щоб вони могли злітати і випускати ракети... Проблеми великі є в них. Вони у своїх документах, особливо щодо Ту-22, прямо пишуть, що потрібно добивати їхній ресурс і в принципі забувати про цей вид авіації".

Вас також можуть зацікавити новини: