У РФ можуть оголосити мобілізацію / фото ГУР МО

Як Путін удає, що це не війна з Україною, а "спецоперація", більшість людей удають, що вони підтримують "спецоперацію". Але як тільки замість підтримки того, що в екрані їм там показують, їх змусять поїхати в Україну вже з автоматом в руках, то від цієї підтримки нічого не залишиться.

Таку думку висловив російський опозиціонер Геннадій Гудков в інтерв'ю DW, коментуючи можливу мобілізацію в Російській Федерації.

"Мені здається, що, звичайно, вони можуть піти шляхом мобілізації, але результат буде з точністю навпаки. Я думаю, що це закінчиться протестами, тому що воювати за Путіна ніхто не хоче", - говорить Гудков.

Більш того, за його словами, серед росіян ніхто не бачить ніякого сенсу в цій війні.

"Крім якихось зовсім яструбів, прихильників імперії. Таких небагато, я дума, їх відсотків 10-12 по країні", - упевнений політик. 

Він зазначив, що одним законом або заклинаннями з екрану ситуацію в РФ не виправити.

"Якщо Путін думає, що він заклинаннями з екранів або якимись там законами раптом зараз все полагодить, це говорить тільки про те, що він неадекватно взагалі сприймає ситуацію. Він 22 роки будував корумпований злочинний режим і думає, що він зараз одним законом все виправить. Нічого він не виправить. Просто закручування гайок. Це просто дає привід когось посадити навіть не за мародерство, швидше за все, за невиконання наказів. Значить накази не хочуть виконувати. А чому не хочуть накази виконувати? Тому що, по-перше, вони злочинні. По-друге, ці накази просто тебе на той світ приведуть. Коли тебе просто як гарматне м'ясо відправляють проти професійно підготовленої армії з нормальним точним озброєнням. Ти не виконуєш наказ, тому що тебе вб'ють", - заявив Гудков.

Як раніше повідомлялося, Росії не вистачає людей для відправки на війну, а тому там проводять "внутрішню самомобілізацію". 

А сьогодні Держдума ухвалила до Кримінального кодексу поняття "мобілізація", "воєнний стан" і "воєнний час". 

Разом з тим, як писав УНІАН, в російській столиці починається мобілізація на війну проти України. Жителям Москви почнуть видавати повістки.

 Сьогодні так звана "народна рада" псевдореспубліки "ЛНР" проголосувала за проведення "референдуму" про входження до складу Російської Федерації. Про такі ж наміри повідомили колаборанти в окупованому Херсоні та Запорізькій області. 

За словами голови Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, якщо Росія організує і проведе "референдум" на окупованих територіях, це відкриє шлях до загальної мобілізації в Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: