Російська опозиція бачить майбутнє РФ у НАТО: екс-депутат Держдуми ошелешив заявою / фото ua.depositphotos.com

Північноатлантичний альянс повинен займатися захистом демократій світу від диктаторів і їхніх режимів, і його членом в майбутньому – після того, як режим Володимира Путіна буде повалений – має стати Росія. Таку думку висловив російський опозиціонер, екс-депутат Держдуми Геннадій Гудков.

Політик переконаний, що "Путін нарешті подарував альянсу НАТО сенс політичний і військовий – це захист інтересів демократії в усьому світі від відморожених, хворих на голову кримінальних диктаторів, диктатур, тоталітарних режимів". 

За словами Гудкова, демократична Росія майбутнього могла б стати членом такого альянсу. 

"Я думаю, що НАТО має на себе взяти функцію, якої немає в ООН – бути м'язами і силою демократії. ... НАТО, на мій погляд, союз, який повинен захищати демократії, протистояти диктаторам, які загрожують зіштовхнути світ у середньовіччя, у війну, знищити цивілізацію. Не тільки Україна повинна бути членом НАТО, в перспективі – і Росія, де буде демократія і свобода, теж повинна стати членом Альянсу. Взагалі всі демократичні країни, які ведуть боротьбу з диктатурами, повинні бути членами якихось військових альянсів, структур міжнародної безпеки, які не тільки будуть висловлювати глибоку заклопотаність, але і будуть мати сили, м'язи. Чому ООН не виконує завдання щодо запобігання війнам на планеті? У них хороший язик, але немає абсолютно м'язів. Тобто така голова без м'язів", – каже екс-депутат Держдуми.

Розширення НАТО - останні новини

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну три країни подали заявки на вступ до НАТО. 

4 квітня 2023 року Фінляндія офіційно приєдналася до НАТО, ставши 31-им членом Альянсу. Заявка Швеції на вступ схвалена всіма членами НАТО крім Туреччини та Угорщини. Анкара цього тижня оголосила, що розблокує процес приєднання країни до Альянсу, що затягується протягом довгих місяців.

Україна, яка подала заявку на прискорену процедуру вступу до Північноатлантичного альянсу у вересні 2022 року, розраховувала отримати офіційне запрошення приєднатися до Альянсу (щоправда, з відкритою датою) під час саміту НАТО в Литві. Натомість було оголошено, що Україна зможе вступити до Альянсу без проміжного етапу на цьому шляху-Плану дій щодо членства.

Президент України Володимир Зеленський, який присутній на заході, заявив, що "безпрецедентно і абсурдно", що в НАТО не озвучили жодних часових рамок для вступу України до Альянсу. 

Вас також можуть зацікавити новини: