Володимир Путін, ймовірно, загине від рук охоронця / фото REUTERS

Російський диктатор Володимир Путін загине від рук своєї ж охорони, або при її прямій участі в змові. Про це заявив полковник запасу КДБ, екс-розвідник, політолог і публіцист Сергій Жирнов в інтерв'ю УНІАН.

Раніше екс-голова британського Генштабу Річард Даннатт і колишній директор ЦРУ Джеймс Олсон заявляли, що Путіна вб'є його ж оточення, як Цезаря. Причому основними кандидатами на роль змовників обидва бачать вище військове керівництво Росії.

Коментуючи ці припущення, Жирнов висловив упевненість, що це цілком реалістичний сценарій.

Відео дня

"Це зрозуміло будь-якому колишньому співробітнику спецслужб, що будь-якого диктатора, який охороняється і відокремився від країни службою безпеки, вбиває як правило його найближче оточення", - заявив він.

Жирнов нагадав, що свого часу російського імператора Павла І допомагала вбити його ж охорона. 

"Інша справа, що вони запізнилися", – констатує експерт.

Перспективи путінського режиму

Днями російський опозиціонер Марк Фейгін заявив, що серед олігархів, топ-чиновників і силовиків Росії зростає невдоволення Володимиром Путіним. Він вірить в "ненульовий" шанс на усунення диктатора, але розраховувати на такий результат вважає невірним.

Керівник військової розвідки України Кирило Буданов вважає, що Росія у форматі нинішньої Федерації і зовсім може припинити існування найближчим часом. За його словами, це відбудеться раніше, ніж закінчиться війна в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: